8گام مهم مدیریتی درتوسعه دریامحور
فرهنگ شعفی، کارشناس و صاحبنظر حوزه مدیریت ساختهها، در گفت وگو با پایگاه خبری «گفتمان دریا»، گفت: مهندسی و مدیریت ساخت در صنایع دریایی، با ابعاد توسعه پایدار کشور و مباحث ارتقای سطح کیفی پروژه ها و حفظ سرمایه های ملی، شامل تمامی پروژه های صنایع دریایی در سطح کشور اعم از ساخت کشتی، سکوهای دریایی، اسکله ها، بندر ها، زیر ساختها و بسیاری پروژه های ساختمانی و تأسیساتی دیگر سر و کار دارد.
وی افزود: توانمند سازی متخصصین برای اداره پروژه های صنایع دریایی و مدیریت بهینه پروژه ها در جهت دستیابی به اهداف آن ها و ارتقای بهره وری و سطح کیفی پروژه ها و همچنین اتمام در موعد مقرر با بودجه تعیین شده و پیاده سازی علمی منطبق بر استانداردهای بین المللی و ملی از مهمترین دغدغه های این صنعت می باشد.
به گفته شعفی، همچنین از اهداف مهم، مواجهه با چالش های مدیریتی در تمامی سطوح پروژه ها، اعم از مباحث مالی، زمانبندی، تخصیص و تسطیح منابع، ملحوظ داشتن ریسک ها و هدایت پروژه ها به سوی تأمین رضایت تمامی ذینفعان پروژه است. مهندسی و مدیریت ساخت، در همه پروژه های بخش های دولتی، نهادهای عمومی و بخش خصوصی در صنایع دریایی قابل پیاده سازی است.
الزامات کیفی پروژههای صنعت دریایی
شعفی با بیان اینکه به منظور دستیابی به توسعه پایدار در سطح ملی و ارتقای سطح کیفی پروژه های صنایع دریایی، چند الزام مهم وجود دارد، گفت: یکی از این الزامات، احاطه یافتن بر استانداردهای بین المللی و ملی مهندسی و مدیریت ساخت در صنایع دریایی است. از دیگر موضوعات مهم و ضروری در این زمینه، آشنایی با روش های پیشرفته در زمینه مهندسی و مدیریت ساخت در صنایع دریایی است.
این صاحبنظر حوزه مدیریت ساختهها خاطرنشان کرد: دستیابی به جدیدترین مبانی علمی، تحقیقاتی و فنآوری در زمینه مهندسی و مدیریت ساخت در صنایع دریایی و مدیریت نوآوری و همچنین تسلط یافتن بر برنامهریزی، اجرا یا هدایت و نظارت و ارزیابی، تجزیه و تحلیل و حل مسائل پروژه های صنایع دریایی، از دیگر اموری است که باید در مسیر توسعه پایدار صنعت دریایی مورد توجه واقع شود. ضمن آنکه اشاعه و تولید دانش مهندسی و مدیریت ساخت متناسب با ویژگی های فرهنگی و شرایط خاص کشور در صنایع دریایی، از دیگر عوامل مهم و ضروری در این زمینه محسوب میشود.
وی تاکید کرد: آشنایی با اصول و مبانی مهندسی و مدیریت ساخت و معیارها و روش های مناسب و صحیح اداره انواع پروژه ها و همچنین کسب مهارت های لازم در خصوص زیر سیستم های مهندسی و مدیریت ساخت در پروژه های صنایع دریایی، مهندسان و متولیان مهندسی و مدیریت ساخت در صنایع دریایی را قادر خواهد ساخت تا فرآیندهای مهندسی و مدیریت پروژه ها اعم از ده زیر سیستم مدیریت پروژه در نسخه 6 راهنمای PMBOK 6;2017 و دوازده اصل مدیریت پروژه در نسخه 7 راهنمای PMBOK 7;2021 را در انواع متنوع پروژه ها پیاده سازی کنند و موجب ارتقای سطح کیفی ها و پایداری بیشتر آن ها شوند. همچنین با استفاده از استاندارد چارچوب شایستگی مدیریت پروژه IPMA ICB 3&4 ، مؤلفه های شایستگی در مهندسی و مدیریت ساخت قابل شناسایی و پیاده سازی خواهد بود.
ضرورتهای مدیریت ساخت در صنایع دریایی
شعفی، تربیت نیروی متخصص مورد نیاز برای مهندسی و مدیریت ساخت، استفاده از استانداردها و الگوهای ملی و بین المللی در صنایع دریایی در بخش های طراحی و مهندسی و مدیریت پروژه و ساخت و همچنین انجام تحقیقات پیشرفته در زمینه چالش های مهندسی و مدیریت ساخت در صنایع دریایی را به عنوان سه گام از هشت گام مهم و ضروری برای ارتقای کیفیت مهندسی و مدیریت ساخت در صنایع دریایی عنوان کرد.
وی افزود: در گامهای بعدی مسائلی از قبیل مدیریت دانش از تجارب و درس آموخته های مهندسی و مدیریت ساخت در صنایع دریایی، تدوین استانداردهای مختص صنایع دریایی و مقررات ملی مهندسی و مدیریت ساخت در صنایع دریایی و پیاده سازی مدیریت ریسک در مهندسی و مدیریت ساخت در صنایع دریایی، پیشنهاد میشود.
این صاحبنظر حوزه مهندسی و مدیریت ساختهها در صنایع دریایی، مدیریت پیچیدگی در پروژه های صنایع دریایی و برگزاری دوره های مهندسی و مدیریت ساخت در صنایع دریایی و مهارت افزایی متخصصین را از دیگر گامهای مهم در این زمینه برشمرد.
انتهای پیام/