پتانسیل ساخت شناوردر کشور
به گزارش پایگاه خبری «گفتمان دریا»، در حالی که به تازگی شورای تخصصی صنعت دریایی، ذیل سازمان متخصصین و مدیران ایران به همت بخش خصوصی تشکیل شده است، توانمندی های بخش خصوصی در حوزه ساخت شناور و همچنین زنجیره تامین صنعت دریایی، روز به روز در حال افزایش است.
قرار است با تشکیل و فعالیت شورای تخصصی صنعت دریایی نه تنها سهم مناسبی از صنعت دریایی و زیرمجموعه های آن در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته و با تکیه بر توان و دانش مهندسی، تولیدی و خدماتی داخلی، عمده کالاها و خدمات مورد نیاز برای ساخت کشتی و شناور از مسیر تولید داخلی تامین شود که استانداردها و همچنین کیفیت و کمیت فعالیت ها وکسب و کارهای مرتبط با این صنعت نیز ارتقا پیدا کند. در چنین شرایطی، ساخت شناور در کشور با تکیه بر توان و دانش مهندسی ایرانی، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
این دو فروند شناور جدید نیز از مجموعه اقدامات بخش خصوصی فعال در صنعت دریایی کشور به منظور استفاده از ظرفیت حمل و نقل دریامحور، با کاربرد مسافربری، به تازگی به ناوگان حمل و نقل دریایی جنوب کشور افزوده شد. با بهره برداری از این دو فروند شناور، ظرفیتی بالغ بر امکان جابه جایی 600 مسافر به ناوگان حمل و نقل مسافربری دریایی کشور افزوده شد. با رفع نیازمندی های مربوط به واردات کشتی، شناور و کالاها و خدمات مورد نیاز برای نوسازی و تجهیز ناوگان حمل و نقل دریایی ،عملا نه تنها زمینه اشتغال زایی و رشد اقتصادی در راستای تحقق هدف توسعه اقتصاد دریامحور فراهم می شود که از خروج بخش قابل توجهی از ارز مورد نیاز برای تامین کالاها وخدمات وارداتی از سایر کشورها نیز جلوگیری خواهد شد.
در همین راستا، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، با اشاره به ظرفیت های بخش خصوصی در صنایع دریایی داخلی، از انجام عملیات ساخت وبهره برداری این شناورها با تکیه بر توانمندی های بخش خصوصی فعال در این حوزه در استان جنوبی کشورخبر داد. به گفته حسین عباس نژاد، مجموع ظرفیت این دو شناور جدید بالغ بر 600 صندلی با توانایی حمل همین تعداد مسافر است.
بررسی های گفتمان دریا با تکیه بر اظهارات حسین عباسنژاد و همچنین تحقیقات به عمل آمده در این زمینه نشان می دهد، این دو شناور، در زمره جدید ترین و مدرن ترین ناوگان دریایی مسافربری در بخش شناوری قرار دارند.
شناورسازی مدرن توسط بخش خصوصی
عباس نژاد در این زمینه اعلام کرد: خوشبختانه با کمک بخشخصوصی دو فروند شناور مسافری جدید و مدرن به ظرفیت مسافری دریایی کشور اضافه شده است. این دو فروند شناور مسافری دارای ظرفیت ۶۰۰ صندلی هستند که یکی از آنها دارای ظرفیت ۲۵۰ نفر و دیگری دارای ظرفیت ۳۵۰ برای حمل مسافر است. به اعتقاد مسئولان صنعت دریایی کشور، هم اکنون بخش خصوصی کشور این آمادگی را دارد که در کنار شرکت های کشتی سازی دولتی و همراستا با آن ها، در ایجاد خطوط جدید و همچنین نوسازی ناوگان حمل و نقل دریایی به طور موثر مشارکت داشته باشد. به گفته عباس نژاد می توان با استفاده از این ظرفیت ها ضمن نوسازی ناوگان دریایی، نسبت به خدمترسانی و ارائه خدمات با کیفیت بهتر در این حوزه به هموطنان کمک شایان توجهی کرد . این در حالی است که گزارش ها نشان می دهد، همزمان با میسر شدن امکان تردد مسافران به جزیره ابوموسی، ظرفیت افزایش خطوط دریایی در این مسیر فراهم شده است. مسئولان صنعت دریایی کشور در این زمینه نیز معتقدند:در این بخش هم سعی تلاش خواهد شد تا تعداد شناورها و تعداد صندلیها برای تردد در این مسیر افزایش یابد.
به گزارش گفتمان دریا، آن طور که مسئولان بنادر و دریانوردی کشور در بهار امسال اعلام کردند در حال حاضر و در مجموع،برنامه ساخت بیش از ۱۰۰ فروند شناور توسط سوی کشتیسازیهای داخلی در دست اقدام است که بخش قابل توجهی از این ظرفیت از طریق توانمندی های بخش خصوصی فعال در این حوزه قابل تامین خواهد بود. مسئولان دولتی صنعت دریایی کشور در سازمان بنادر و دریانوردی و شورایعالی صنایع دریایی ایران،در حالی حمایت خود را از بخش خصوصی فعال و کوشا در این صنعت اعلام کرده اند که مسئولان شورای تخصصی صنعت دریایی نیز معتقدند زنجیره تامین فعال در این صنعت ضمن تقویت توانمندی ها و کسب استانداردهای مورد نیاز برای فعالیت با سطح کیفی بالا و قابل رقابت با تولیدکنندگان جهانی، باید سهم مناسبی از اهداف تعریف شده برای نوسازی، ساخت، تعمیر و تجهیز ناوگان حمل و نقل دریایی کشور، را به دست آورند.
انتهای پیام/