۱۴۰۳/۱۰/۲۹
مدیرعامل سازمان متخصصین و مدیران ایران تشریح کرد

نقش شورای تخصصی صنعت دریایی در شبکه سازی

مدیرعامل سازمان متخصصین و مدیران ایران، شبکه سازی را به عنوان هدف اصلی تشکیل شورای تخصصی صنعت دریایی مورد تاکید قرار داد.
نقش شورای تخصصی صنعت دریایی در شبکه سازی

 دکتر ایمان مصدری، در اولین نشست شورای تخصصی صنعت دریایی که با حضور اعضای این شورا، فعالان بخش خصوصی و مدیران دولتی صنایع دریایی کشور روز شنبه 5 آبان ماه در محل سازمان متخصصین و مدیران ایران برگزار شد، اعلام کرد: هدف از تشکیل شوراهای تخصصی، ایجاد زمینه هم افزایی و تعامل بیشتر بین بخش خصوصی و بخش دولتی است.

مدیرعامل سازمان متخصصین و مدیران ایران در این نشست با بیان اینکه شورای تخصصی صنعت دریایی ذیل سازمان متخصصین و در راستای رسالت ها و ماموریت های آن با همت بخش خصوصی فعال در حوزه صنایع دریایی، تشکیل شده است، گفت: سازمان متخصصین و مدیران ایران تنها سازمان غیردولتی کشور است که در سال 1397 با مصوبه مجلس شورای اسلامی تشکیل شده است. هدف از تشکیل این سازمان، توانمندسازی متخصصین، مدیران وکارآفرینان کشور است؛ در حال حاضر نیز این سازمان از تمامی ظرفیت های ساختاری دولت و حاکمیت تاییدیه های کتبی کسب کرده است. سازمان متخصصین و مدیران ایران مستقیما زیر نظر نهاد ریاست جمهوری است و از سال 1399 نیز از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور، مسئولیت ارزیابی نهادهای دولتی کشور، با هدف ارزیابی شایستگی های دستگاه های دولتی نیز بر عهده این سازمان قرار داده شده است. در حال حاضر بیش از 44 هزار متخصص و نخبه در این سازمان عضویت دارند و سال گذشته از لحاظ تاثیرگذاری در حوزه اشتغال و کارآفرینی، برترین تشکل کشور شناخته شده است و تقریبا بیش از سه سال است که تصمیم به تشکیل کمیسیون ها  وتشکل های تخصصی گرفته تا از این طریق به ظرفیت های تخصصی در کشور ورود کند.

دکتر ایمان مصدری با اشاره به اینکه تشکیل شوراهای تخصصی از جمله اقدامات سازمان متخصصین و مدیران کشور است، خاطرنشان کرد:شوراهای عالی ذیل ریاست جمهوری در کشور تشکیل می شوند ولی ما شوراهای تخصصی را با عاملیت بخش خصوصی برنامه ریزی کرده وتشکیل داده ایم و هم اکنون بیش از 9 شورای تخصصی در حوزه های مختلف اعم از هوش مصنوعی، ساختمان، پزشکی زیبایی و ...با مدیریت بخش خصوصی فعال هستند. هدف از این شوراها شبکه سازی بخش خصوصی- تخصصی است. تفاوت این شوراهای تخصصی با شوراهای عالی در این است که در شورایعالی عضویت با نهادهای دولتی است و نهادهای خصوصی به عنوان مدعو در اساسنامه شورایعالی حضور دارند. در واقع در این اساسنامه عضویت تام  واصلی برای دولت است. با این وجود، ما اعتقاد داریم که دولت نمی تواند به تنهایی برای بخش خصوصی تصمیم گیری کند. معتقدم هر وقت به بخش خصوصی اعتماد شد و از ظرفیت های بخش خصوصی استفاده شد موفقیت های بسیاری به دست آمد وبرعکس هر گاه به این ظرفیت ها بی توجهی شد و تنها به توان بخش دولت اکتفا شد، عملا ضرر کردیم.

به گفته مصدری،در شورای تخصصی تعامل بیشتری بین بخش خصوصی و بخش دولتی وجود دارد و این موضوع می تواند متمایزکننده فعالیت این شوراها نسبت به سایر مجموعه های مختلف موجود در کشور باشد و اثربخشی بیشتری داشته باشد. در واقع شوراهای تخصصی در حال تعامل با شوراهای عالی هستند و در حال حاضر در تمام شوراهای تخصصی موجود نیز این تعامل رخ داده است.

ورود شوراهای تخصصی به مجلس

مصدری افزود: ما از ریاست مجلس نیز قول مساعد گرفته ایم که شوراهای تخصصی به کمیسیون های تخصصی مجلس متصل شوند و کرسی مشخص به آن ها در کمیسیون ها به آن ها داده شود. در واقع، درصدد هستیم تا شوراهای تخصصی در کنار بخش دولتی و حاکمیتی درفرآیند قانون گذاری کشور نیز مشارکت داشته باشند و به عنوان نمایندگان بخش خصوصی حضور داشته باشند.

وی تاکید کرد: معتقدیم بخش خصوصی زمانی می تواند موفق عمل کند که موثر فریاد بزند، اگر نتواند موثر فریاد بزند نمی تواند اقدامات موفقیت آمیز داشته باشد. در این راستا تاکید داریم که سازمان متخصصین و مدیران باید بتواند تاثیرگذاری خود را در حوزه های مختلف کشور عملیاتی کند. تصور ما بر این است که دولت ها باید دست افراد متخصص بخش خصوصی که شبکه ساز، فعال و دلسوز بخش خصوصی هستند را پرقدرت بفشارند و این شبکه سازی که در بخش خصوصی اتفاق می افتد را به رسمیت بشناسد.

وی در پایان افزود: امیدوارم شورای تخصصی صنعت دریایی که با تعامل بسیار خوب شورایعالی صنایع دریایی، مدیران بخش خصوصی و دولتی شکل گرفته است بتواند در پیشبرد اهداف خود در توسعه صنعت دریایی کشور موثر بوده و  منشا اقدامات مهم باشد.

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟