۱۴۰۳/۱۰/۲۹
به همت دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی کشور؛

نشست بررسی ظرفیت های زنجیره ارزش شیلات و صنایع وابسته برگزار شد

ششمین نشست هم‌اندیشی برنامه جامع سیاست‌های کلی توسعه دریامحور با موضوع ظرفیت های زنجیره ارزش شیلات و صنایع وابسته برگزار شد.
نشست بررسی ظرفیت های زنجیره ارزش شیلات و صنایع وابسته برگزار شد

 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری گفتمان دریا، ششمین نشست هم‌اندیشی برنامه جامع سیاست های کلی توسعه دریامحور با عنوان ظرفیت های زنجیره ارزش شیلات و صنایع وابسته صبح روز دوشنبه 25 دی ماه ۱۴۰۲، به همت دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی کشور و سازمان شیلات ایران با حضور مدیران، صاحب‌نظران، کارشناسان شرکت ها و ارگان‌های فعال در زمینه شیلات، برگزار گردید.

محمد مهدی سالاری، ریاست دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی کشور در این نشست گفت: زنجیره ارزش شیلات مبحث مهمی است و باید پایداری آن مدنظر قرار گیرد.

وی افزود: لازم است در ابتدا مسایل پیش رو مدنظر قرار گرفته و سپس پروژه‌های پیشنهادی ارائه شود تا شاهد به ثمر نشستن برنامه‌های این حوزه باشیم.

وی تصریح کرد: در شورای عالی صنایع دریایی پروژه و طرح‌های پیشنهادی برای پایداری زنجیره ارزش شیلات بررسی و برای اجرای آن برنامه‌ریزی خواهد شد.

در ادامه سیدحسین حسینی رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره بر لزوم ایجاد انقلاب در توسعه دریایی با مدیریت یکپارچه و هماهنگ تاکید کرد و افزود: تامین پروتئین مورد نیاز کل جامعه با صید امکان‌پذیر نبوده و لازم است با رشد حوزه آبزی پروری و پایداری در حوزه صید و صیادی اقدامات اساسی انجام شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: براساس آمار بدست آمده تا سال ۲۰۵۰ پروتئین مصرفی ۷ میلیارد جمعیت باید از دریا تامین شود و از آنجایی که نباید باعث از بین رفتن ذخایر دریایی شویم این اقدام باید با تولید در دریا محقق شود.

حسینی با اعلام آنکه امنیت غذایی بسیار بااهمیت است، افزود: در راستای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در توسعه دریامحور، شیلات در مقایسه با سایر بخش‌ها باید به صورت فرابخشی عمل کرده و با ایجاد زنجیره ارزش و خوشه تولید نیازها را به هم متصل کنند.

وی ادامه داد: دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی کشور نقطه اتصال بخش‌های مختلف بوده و نگرانی‌های بخش را مرتفع خواهد کرد.

رییس سازمان شیلات ایران به ریسک‌پذیری تولید در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: آب و زمین یک محدودیت اساسی بوده اما شیلات صنعتی خدادادی است و می‌توان از ظرفیت‌های دریا برای تولید پروتئین بهره گرفت.

وی ادامه داد: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با دارا بودن تحقیقات برجسته می‌تواند ما را به اهدافمان نزدیک‌تر کند و علاوه بر آن وجود ۱۴۰ هزار صیاد ظرفیت بسیار مناسبی است که نقش‌آفرینی شیلات را نمایان‌تر کند.

شایان ذکر است؛ چهار نشست تخصصی نیز پیش از این با موضوعات: «تامین مالی»، «فناوری، پژوهش و اقتصاد دانش بنیان دریایی»، «توسعه و نوسازی ناوگان دریایی کشور»، «ایجاد و توسعه زیست بوم های گردشگری ساحلی و دریایی» و «نشست توسعه زیست بوم بنادر کشور» نیز با حضور نهاد های تخصصی، اساتید و صاحب نظران برگزار گردیده است.

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟