شورای عالی صنایع دریایی کشور قرارگاه فرماندهی است
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری گفتمان دریا؛ محمد مهدی سالاری، سرپرست دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی در پنجمین نشست هم اندیشی فعالان دریایی کشور که روز چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۲، در سالن همایش منطقه ویژه فرودگاه پیام برگزار شد، به اهمیت و اهداف برپایی چنین جلساتی پرداخت.
سالاری ضمن خیر مقدم و تشکر از بخش خصوصی دریایی که در این نشست حضور داشتند؛ گفت: بنده به امید اینکه بتوان با اتکا به تجربیات توانمندیهای فعالین و به خصوص پیشکسوت عزیز حوزه دریا کاری را پیش ببریم این مسئولیت را پذیرفتم. و امیدوارم بتوانیم به افق پیش رویی که در سند توسعه دریا محور برایمان ترسیم شده با اتکا به توانمندی شما فعالین برسیم.
مشاور وزیر صمت در ادامه گفت: در سند توسعه دریا محور گفته شده ما باید جایگاهی جهانی و رتبه اول منطقه در زمینه دریا را کسب کنیم؛ ولی ما در منطقه رقبای بسیار جدی داریم، در کشورهایی مانند: پاکستان، امارات، عمان و حتی عراق شاهد اتفاقات ویژهای هستیم، و بزرگان جهانی در حوزه دریایی وارد همکاری با این کشورها شدهاند و باید ببینیم که اصلاً ما چگونه باید به این هدف دست پیدا کنیم.
وی در ادامه افزود: و یا در تقویت ارتباط با همسایگان آیا راهکارش اعزام هیئتهای دیپلماتیک برای ایجاد بسترهای همکاری میباشد! یا اینکه فعالان اقتصادی باید برای استفاده از ظرفیتهای سرمایه گذاری همسایگان و سایر کشورها وارد عمل شده و مقدماتش را فراهم کنند.
وی گفت: و یا در بخشی دیگر خواسته شده قطب های پیشران در سواحل و جزایرمان را ایجاد کنیم؛ این قطبهای پیشران باید در چه زمینهای باشند؟ و چه عامل باعث شکلگیری آن خواهد شد؟
شورای عالی صنایع دریایی کشور قرارگاه فرماندهی است
سالاری با اشاره به جایگاه شورای عالی صنایع دریایی گفت: نکتهای درباره جایگاه قانونی شورا قابل ذکر است؛ برخی تصور میکنند، شورا دستگاه است، در صورتی که شورای عالی صنایع دریایی طبق قانون یک قرارگاه فرماندهی جهت هماهنگی کلیه امور دریایی میباشد؛ بنا به دلایلی در زمان تشکیل، کلمه صنایع دریایی انتخاب شده، ولی در تشریح قانونی امور دریایی ذکر شده، و در ترکیب اعضا هم، کلیه دستگاههای ذینفع دریایی حضور دارند.
کارگروه های تخصصی با حضور فعالین بخش خصوصی
محمد مهدی سالاری گفت: بنا داریم در شورای عالی صنایع دریایی کشور حدود ۱۰ الی ۱۲ کارگروه تخصصی در حوزه کسب و کارهای دریایی صنایع دریایی راهاندازی کنیم، و از همه فعالین دعوت میکنیم، تا مسئولیت این کارگروهها را بر عهده گرفته و ما را در تشکیل و انتخاب حوزهها راهنمایی کنند؛ تا بتوان این برنامه جامع تحقق، که در سیاستهای توسعه دریامحور خواسته شده را با دیدگاه و فکر و تجربیات شما از زمینههای مختلف صنعت دریایی تهیه و تدوین کنیم.
نشست های تخصصی دارای ضمانت اجرایی است
سرپرست دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی گفت: تصمیماتی که در کارگروههای تخصصی عنوان شود، را به اقتضای پیشنهادات و جمعبندیها در ارکان تعریف شده شورا خواهیم برد. در این ارکان کلیه دستگاههای مرتبط اعم از: وزارت راه و شهرسازی، وزارت جهاد، وزارت دفاع، وزارت اقتصاد، سازمان بنادر دریانوردی، سازمان شیلات ایران و... حضور دارند؛ و با این اقدام میتوان مصوباتی را که اعتبار قانونی دارند به عنوان ضمانت اجرایی نشستهای تخصصی در نظر گرفت.
انگارههای فرهنگ عمومی در زمینه دریایی باید اصلاح شود
سالاری با اشاره به اهمیت اصلاح فرهنگ عمومی در زمینه دریایی گفت: مسئله دیگر مربوط به فرهنگ عمومی است؛ در برخی موارد ما انگارههایمان ایراد دارد؛ به طور مثال همه میگویند ایران در شمال و جنوب کشور دریا دارد، در صورتی که ما در جنوب کشور هم دریا داریم، و هم به اقیانوسها متصل هستیم، و متاسفانه این در انگارههای ذهنی و فرهنگ عمومی بیان نمیشود. و یا میگوییم مساحت کشور ایران حدود ۱٫۶۴۸٫000 کیلومتر مربع است، در صورتی که این فقط مساحت خشکی ایران میباشد، و مساحت کشور ما قریب به ۱٫۹۰۰٫۰۰۰ کیلومتر مربع با افزودن آبهای سرزمینی میباشد؛ و سوال اینجاست که چرا این موضوع در آمار مساحت کشور بازگو نمی شود؟
وی در پایان گفت: حتی در متون درسی و فرهنگیمان راجب ۳۴ جزیره ایران چیزی گفته نمیشود؛ و مردم به غیر از معدود جزایر کشور مانند: کیش، قشم، هنگام، هرمز، و تعدادی دیگر نام الباقی جزایر ایران را نشنیدهاند؛ و اینها مسائلی است که باید در برنامه جامع توسعه دریامحور به آن پرداخته شود.
شایان ذکر است؛ پنجمین نشست هم اندیشی فعالان دریایی کشور روز چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۲، با موضوع کسب و کارهای دریایی، چالش ها و ظرفیتها در سالن همایش مرکز خدمات بازرگانی و توسعه کسب و کار ایرانیان واقع در منطقه ویژه فرودگاه پیام برگزار شد.
انتهای پیام/