کشتی سازی با سوخت هیدروژن و نیروی باد
به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا؛ و به نقل از مانا، شرکت کشتیرانی ژاپنی Mitsui O.S.K. Lines (MOL) قصد دارد ساخت یک کشتی تولید کننده هیدروژن که مجهز به بادبانهای محکم متعدد است را در سال ۲۰۲۴ راهاندازی کند.
این پروژه ساخت Wind Hunter به دنبال کاربردهای جدید برای سوخت هیدروژن و نیروی باد است.
این پروژه در نظر دارد از فنّاوری بادبانهای محکم با قابلیت جمع شونده تحت پروژه Wind Challenger در کشتیهایی که قادر به جذب این نیرو در دورههای زمانی که باد شدید وجود دارد برای تولید هیدروژن در دورههای زمانی که شدت باد پایینتر است استفاده کند.
کشتی ذکر شده با طول بین ۶۰ تا ۷۰ متر بدون نیاز به سوختگیری و ایجاد آلایندگی دریایی به وسیله پیشرانه بادی همراه با هیدروژن تولید شده در کشتی حرکت خواهد کرد.
بر اساس گزارش آفشور انرژی؛ توربینهای زیرِ آب در این کشتی با چرخش در آب، برق تولید میکنند که برای تولید هیدروژن استفاده خواهد شد. سپس هیدروژن در یک مخزن به شکل مایع (MCH) ذخیره میشود، که میتوان آن را به طور ایمن و اقتصادی ذخیره و حمل کرد.
این کشتی در هنگام باد ضعیف از هیدروژن ذخیره برای تامین سوخت مورد نیاز حرکت استفاده میکند؛ با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته و آخرین فنّاوریهای دیجیتال نظارت از راه دور انتظار میرود کشتی بتواند به صورت مستقل و بدون خدمه در دریا حرکت کند.
این کشتی همچنین به فنّاوری فرمانپذیری و تشخیص مسیر مجهز خواهد شد تا بتواند بهترین شرایط باد را پیدا کند و مسیر کشتی را از سوخت هیدروژن بهینه سازد. انتظار میرود تا پایان سال ۲۰۳۰ میلادی این کشتی باری مورد استفاده قرار گیرد.
در این پروژه مشاور اقیانوس اوچی، مؤسسه ملی تحقیقات دریایی (NMRI)، مؤسسه ملی فنّاوری دریایی، بندر و هوانوردی (MPAT)، شرکت طراحی هوشمند، دانشکده تحصیلات تکمیلی علوم مرزی دانشگاه توکیو، آزمایشگاه مهندسی سیال ژاپن غربی شرکت دارند.
MOL در سال ۲۰۲۰ میلادی به مشارکت دانشگاهی-شرکتی در طرحی با انتشار صفر پیوست.
درباره اخبار کشتی سازی بیشتر بخوانید:
- هند در مسیر توسعه صنعت کشتی سازی
- همکاری کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و کشتی سازی روسیه
- کشتیسازان چین به رتبه اول دریافت سفارشات جدید جهانی دست یافتند