پهلودهی و خروج موفق شناور ۷۰۰۰ تنی
سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد: برای نخستین بار، یک فروند شناور هفت هزار تنی با آبخور ۴.۳ متر در بندر سیریک استان هرمزگان پهلودهی و پس از بارگیری با موفقیت خارج شد.
براساس این گزارش، «علیرضا کوهی»، رئیس اداره بندر و دریانوردی سیریک اظهار کرد: یک فروند شناور هفت هزار تنی به نام «یدککش مریان سه»، به همراه بارج مریان پنج جهت بارگیری شن و ماسه وارد حوضچه بندر سیریک و پس از انجام بارگیری موفق طی دو مرحله، خارج شد.
وی در تشریح جزئیات عملیات پهلودهی، بارگیری و خروج این شناور، افزود: عمق آبخور اسمی بندر سیریک ۳.۷ متر در جزر کامل بوده و بارج مریان پنج با حد مجاز بارگیری به آبخور ۴.۳ متر، ابتدا در دو روز، حدود پنج هزار تن بارگیری و در نهایت با آبخور حد مجاز ۳.۷ متر نگه داشته شد.
رئیس اداره بندر و دریانوردی سیریک با اشاره به اینکه پهلودهی و خروج این شناور هفت هزار تنی برای نخستین بار در این بندر انجام شده است، خاطرنشان کرد: طبق محاسبات فنی و تخصصی، با شروع شدن آب مد، مرحله دوم بارگیری و تکمیل شدن مقدار مجاز بارگیری شناور آغاز و در نهایت بارگیری کامل شناور با آبخور ۴.۳ متر به اتمام رسید و با آب مد کامل نیز، از بندر خارج شد. کوهی اضافه کرد: این عملیات، خطر به گِل زدن شناور را داشت، اما با محاسبات دقیق حدود، بدون کوچکترین خطایی از بندرگاه سیریک خارج شد.
راهاندازی بندر چندمنظوره سیریک با هدف توسعه اقتصادی، اقدامی ارزشمند در بهرهگیری از ظرفیت دریا و ایجاد قطبهای توسعه دریایی پیشران در سواحل و پسکرانهها است.
از ویژگی های بندرسیریک، میتوان به برخورداری از آبخور ۳.۷ متر در زمان جزر کامل و همچنین وسعت ۳۴ هکتاری حوضچه اشاره کرد. تیاب، سیریک و جاسک از مهمترین بنادر شرق هرمزگان هستند و توسعه فعالیتهای تجاری در رفع مشکلات ساحلنشینان این بنادر رابطه مستقیمی با رونق صادرات و فعالیتهای اقتصادی و تجاری در منطقه دارد.
انتهای پیام/
منبع خبر: سازمان بنادر و دریانوردی