۱۴۰۳/۱۰/۲۹

نگاهی به پروژه های جاری و آتی شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا)

مدیر بازاریابی و مناقصات صدرا در این گفت و گو به شرح پروژه های جاری، مناقصات جدید، ظرفیت یارد های جزیره صنعتی صدرا، یاردهای دریای خزر و رویکرد همکاری های بین المللی شرکت صدرا پرداخت.
نگاهی به پروژه های جاری و آتی شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا)

خواجه نژاد، مدیر بازاریابی و مناقصات صدرا، در گفتگویی اختصاصی، با خبرنگار پایگاه خبری گفتمان دریا، به شرح پروژه های جاری، مناقصات جدید، ظرفیت یارد های جزیره صنعتی صدرا، یاردهای دریای خزر و رویکرد همکاری های بین المللی شرکت صدرا پرداخت.


شرکت صنعتی دریایی ایران

شركت صنعتی دريايی ايران (صدرا) با هدف ساخت و تعمير كشتی در سال 1347 در بوشهر با تعمير و ساخت انواع شناورهای دريايی فعاليت خود را آغاز نمود و در سال های پس از انقلاب بنابر نياز روزافزون و تقاضای حاكم در بازار خليج فارس و دريای خزر فعاليت خود را در صنايع فراساحل گسترش داد.اين مجموعه دارای كارخانه ها و تجهيزات دريايی در بوشهر و مازندران می باشد كه خدمات لازم و وسيعي را در خليج فارس و دريای خزر تامين مي نمايند.
یارد دریای خزر، در سال ۱۳۶۹ شروع به فعالیت کرد، برای این کارخانه زمینی به مساحت ۵۰ هکتار سرمایه گذاری شد.
سکوی نیمه شناور ایران-امیرکبیر، با وزن کلی 15000 تن، از سکوهای حفاری نیمه شناور می‌باشد که توانایی حفاری در آبهای با عمق 1000 متر و ارتفاع موج 8/7 متر را نیز دارد. توان 11200 واتی مولدهای برق سکوی نیمه شناور امیرکبیر این امکان را به این سکو می‌دهد که از طریق سیستم حفاری آن چاهی به عمق 7600 متر را حفاری نماید. ساخت این سکو ۳ سال زمان برده است.
در شیپ یارد شمال، سینکرولیفتی (Syncrolift) به ظرفیت ۳۸۰۰ تن داریم، و در حال حاضر مشغول آماده سازی، درای داکی (Dry Dock) به ظرفیت ۷۵ هزار تن هستیم.

در یارد جنوب کشور نیز، کارخانه کشتی سازی، سکوسازی فراساحل بوشهر و کارخانه جزیره صنعتی صدرا واقع شده است. مساحت جزیره صنعتی صدرا، حدود ۱۶۰ هکتار، با قابلیت توسعه بیشتر و ظرفیت ۱۵۰ هزار تن برای ساخت و تعمیر کشتی می باشد. در بخش سکو سازی نیز، سه خط تولید برای جکت ها و تاپساید ها با ظرفیتی معادل ۳۰ هزار تن در سال داریم. کار ساخت ۷۰ تا۸۰ درصد کلیه فازهای پارس جنوبی را صدرا انجام داده است.
ویژگی که صدرا دارد این است که کلیه شناورهای حمل و نصب را، یا خودش ساخته و یا تامین کرده برای مثال: شناور های انحصاری مانند کرین بارج ۵ هزار تنی، برای نصب سازه های دریایی و لوله گذاری (PLB)، وFLB که برای حمل سازه های دریایی استفاده می شود را در اختیار داریم. البته شرکت ظرفیت بسیار زیادی دارد و می توان گفت: در حال حاضر فقط ۲۰ درصد از ظرفیت خودمان را استفاده می کنیم.


پروژه های جاری
سال گذشته، در بخش کشتی سازی موفق به کسب ۴ پروژه با کشتیرانی جمهوری اسلامی شدیم. خوشبختانه با اعتماد سازی انجام شده، کشتیرانی جمهوری اسلامی هم معتقد بود، کشتی سازی های داخلی می توانند، نیازهای داخلی کشتیرانی را تامین کنند. طی جلسات مکرر موفق به اخذ ۴ قرارداد شدیم؛ که دو قرارداد اول مربوط به شناور ۳,۵۰۰ تنی چند منظوره فله بر و حمل کانتینر در دریای خزر است و دو قرارداد ساخت شناورهای رو_رو (خودرو بر) ۴,۰۰۰ تنی که در دست اقدام است. طراحی قرارداد اول در حال انجام و تا یک ماه و نیم آینده، اولین محموله متریال، وارد یارد شده و مشغول به کار اجرایی می شویم. قرارداد دو کشتی رو_رو هم به تازگی بخش طراحی شناور شروع شده و به محض اتمام، تهیه کالا و اقدامات اجرایی آغاز خواهد شد.
در سال گذشته پروژه دیگری را نیز برای شرکت پتروپارس، که مربوط به میدان بلال، برای ساخت جکت بود، آغاز کردیم و در حال طراحی و تهیه کالای مورد نیاز آن هستیم. پروژه دیگر، ساخت جکت برای فاز ۱۱ پارس جنوبی است؛ که به لحاظ زمان تحویل از اهمیت خاصی برخوردار بوده؛ که بعد از ارائه ضمانت نامه از سوی ما و واگذاری قرارداد شروع به کار می شود. البته در بخش فراساحل فاز های ۱۳ ، ۱۷ ، ۱۸ ، ۲۲ ، ۲۴ پارس جنوبی نیز اقدامات نهایی برای تحویل و بهره برداری آن در حال انجام می باشد. با شرکت نفت فلات قاره نیز، در سال گذشته، قرارداد جدیدی مربوط به حفاری و توسعه سکوهای رشادت منعقد شد.
در سواحل شمالی، پروژه ساخت شناور لایروب ۱,۰۰۰ متر مکعبی که می بایست، متناسب با نیاز این سواحل باشد را در مناقصه برنده شدیم؛ این طراحی نیز تماماً توسط مهندسین و نیروهای بومی کشور انجام شده است.


پروژه های آینده 
در مناقصه شرکت پتروپارس برای ساخت تاپ ساید فاز ۱۱ شرکت کردیم، که در حال بررسی بوده و تا دو سه هفته آینده تعیین تکلیف می‌شود. در حال مذاکره برای حضور در مناقصه سازمان بنادر و دریانوردی، برای ساخت ۵ فروند راهنما بر هستیم تا بتوانیم شناورهای مورد نیاز آنها را تامین کنیم؛ برنامه کاری ما بر این اساس است که از یارد جنوب استفاده کنیم.


رویکرد و همکاری های بین المللی
ما با شرکت های مختلفی ارتباط و تفاهم‌نامه داریم؛ در صورت نیاز از خدمات آنها در زمینه خرید کالا و طراحی، حسب نیاز شرکت در پروژه ها استفاده می کنیم. در این همکاری ها چهار فروند نفتکش افراماکس به سفارش کشور ونزوئلا داشتیم. که یک فروند آن تحویل داده شده، دومین شناور ساخته و در حال تحویل می باشد. دو شناور دیگر هم در دست ساخت است. نکته قابل توجهی که در ساخت این شناور وجود دارد، این است که: افراماکس اولی که ساخته شد، با شرکت های خارجی برای خرید و ساخت همکاری داشتیم؛ ولی در شناور دوم از حداکثر توان نیروهای داخلی و بومی استفاده شد. این توانمندی بود که در تجربه ساخت افراماکس اول بدست آورده بودیم، و کلیه نفرات در زمینه مهندسی از افراد بومی متخصص استفاده شدند.

 

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟