۱۴۰۳/۰۹/۰۲
نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام نمود؛

افزایش نظارت دریایی آمریکا بر ایران با شناورهای بدون سرنشین

ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به ۱۲ پلتفرم بدون سرنشین اعم از شناور، زیردریایی و پهپاد برای نظارت بر کشتی‌های ایرانی در تنگه هرمز تجهیز شده است.
افزایش نظارت دریایی آمریکا بر ایران با شناورهای بدون سرنشین

 

به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا، به نقل از وبگاه دولتی نیروی دریایی آمریکا، در این بیانیه آمده است: نیروهای ناوگان پنجم ایالات متحده مستقر در منطقه خاورمیانه در طول ماه گذشته با موفقیت قابلیت‌های بدون سرنشین را با ناوها و هواپیماهایی که توسط نیروی انسانی کنترل و هدایت شده و دارای خدمه هستند، ادغام کرده‌اند.

نیروی دریایی آمریکا در ادامه این بیانیه خود مدعی شد: هفت گروه ضربت تحت فرماندهی ناوگان پنجم ایالات متحده، ۱۲ پلتفرم بدون سرنشین اعم از شناور، زیر دریایی و پهپاد را با ناوهای دارای خدمه خود ادغام کرده‌اند تا با ایجاد تیم‌هایی متشکل از ناوهای سرنشین‌دار و شناورها و پهپادهای بدون سرنشین، عملیات گشت‌زنی‌های معمول خود را در داخل و اطراف تنگه هرمز انجام دهند و کشتی‌ها و قایق‌های تندرو نیروی دریایی ایران را ردیابی کنند.

بر اساس ادعای این بیانیه، تشکیل این تیم‌های ترکیبی، انجام عملیات نیروهای تحت فرماندهی ناوگان پنجم آمریکا را برای حضور در داخل و اطراف گلوگاه آبی با اهمیت تنگه هرمز تقویت کرده است.

این بیانیه می‌افراید: شناورهای دریایی شامل زیردریایی‌ها (UUVs)، شناورهای سطحی (USVs) و هواپیماهای بدون سرنشین (UAVs) در این عملیات شرکت داشتند.

کاپیتان جو باگت مدیر عملیات دریایی فرماندهی مرکزی نیروی دریایی ایالات متحده و ناوگان پنجم ایالات متحده با بیان اینکه ما از سال‌ها پیش پهپادها و زیردریایی‌های بدون سرنشین را در منطقه عملیاتی کرده‌ایم، افزود: اکنون اضافه شدن شناورهای سطحی بدون سرنشین (USVs) به آنها و ادغام همه این تجهیزات نظامی دریایی و به کارگیری آنها در عملیات ناوگان دریایی، راهی است که امیدواریم به خوبی انتظارات ما را برآورده کند.

برد کوپر فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا نیز در اظهاراتی مدعی شد: ادغام سکوهای بدون سرنشین جدید و چند دامنه‌ای در عملیات معمول ناوگان پنجم، قابلیت‌های دیده‌بانی دریایی و آگاهی از حوزه تنگه هرمز توسط ناوگان پنجم را افزایش داده و موجب ارتقای بازدارندگی در این منطقه خواهد شد.

کوپر ادعا کرد: در مجموع، این قابلیت‌های بدون سرنشین، از ناوبری ایمن و جریان آزاد تجارت از طریق نقاط حیاتی منطقه‌ای به ویژه در اطراف تنگه هرمز پشتیبانی می‌کنند.

فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مدعی شد: این امنیت دریایی افزایش یافته نیز به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر فعالیت‌های تنش‌زا در این منطقه عمل کرده و باعث تقویت ثبات منطقه‌ای خواهد شد، امری که برای همه مفید است.

به نوشته وبگاه فرماندهی مرکزی نیروی دریایی ایالات متحده، منطقه عملیاتی ناوگان پنجم آمریکا حدود ۶ میلیون و ۵۰۰ کیلومتر مربع مساحت آبی را دربر می‌گیرد و شامل خلیج فارس، دریای سرخ، خلیج عمان، خلیج عدن، دریای عرب و بخش‌هایی از اقیانوس هند است.

همچنین این گستره شامل ۲۱ کشور است و شامل سه گلوگاه بحرانی در تنگه هرمز، کانال سوئز و تنگه باب المندب است.

به گزارش ایرنا، ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا پیشتر از حضور بیش از سه هزار ملوان و تفنگدار این کشور در دریای سرخ خبر داد.

ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا ۱۶ مرداد با صدور بیانیه‌ای از حضور بیش از ۳ هزار نظامی نیروی دریایی این کشور در دریای سرخ خبر داد و اعلام کرد که ملوانان و تفنگداران آمریکایی روز گذشته (یکشنبه) پس از عبور از کانال سوئز وارد دریای سرخ شده اند.

این نظامیان با ناو هواپیمابر یواس‌اس باتان و یواس‌اس کارتر هال به دریای سرخ رسیده‌اند که قابلیت دریایی و انعطاف پذیری بیشتری به ناوگان پنجم می‌دهد.

یواس‌اس باتان یک کشتی تهاجمی آبی خاکی است که می‌تواند هواپیماهای بال ثابت و بالگردان و همچنین ناوچه آب‌خاکی را حمل کند. یواس‌اس کارتر هیل یک کشتی بارانداز برای فرود، تفنگداران دریایی و تجهیزات آنها را حمل کرده و به خشکی می‌فرستد.

محدوده عملیات ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا تقریبا ۲.۵ میلیون مایل مربع (۶.۴ میلیون کیلومتر مربع) از فضای آبی را در برمی‌گیرد و شامل خلیج فارس، خلیج عمان، دریای سرخ، بخش‌هایی از اقیانوس هند و همچنین سه تنگه هرمز، کانال سوئز و باب المندب می‌شود.

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس پیشتر (۱۲ مرداد) به نقل از مقامات این کشور اعلام کرد واشنگتن در حال بررسی استقرار نظامیان مسلح در کشتی‌های تجاری است که از طریق تنگه هرمز عبور می‌کنند تا از توقیف کشتی‌ها جلوگیری کند.

اگرچه مقامات آمریکایی جزئیات کمی از این طرح ارائه کردند، اما آسوشیتد پرس گزارش کرد که هزاران تفنگدار و ملوان آمریکا که خدمه دو کشتی تهاجمی آبی خاکی یو اس اس باتان و یو اس اس کارتر هال هستند، درحال حرکت به سمت خلیج فارس هستند و می‌توانند در هر مأموریت نگهبانی مسلحانه از کشتی ها در تنگه هرمز مورد استفاده قرار گیرند.

چهار مقام آمریکایی که خواستند نامشان فاش شود، در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس جزئیات کلی این طرح را تایید کردند. این مقامات تاکید کردند که هیچ تصمیم نهایی در این زمینه گرفته نشده است و گفتگوها بین مقامات نظامی آمریکا و متحدان عرب این کشور در منطقه ادامه دارد.

مقامات آمریکایی ادعا کردند که تفنگداران نیروی دریایی آمریکا تنها در صورت درخواست کشتی ها امنیت را تامین خواهند کرد.

کشتی‌های باتان و کارتر هال در ۱۰ ژوئیه بندر نورفولک در ویرجینیا را برای ماموریتی که پنتاگون مدعی شد « پاسخ به تلاش‌های اخیر ایران برای تهدید جریان آزاد تجارت در تنگه هرمز و آب‌های اطراف آن» است، ترک کردند.

کشتی باتان هفته گذشته در مسیر خود به سمت شرق از تنگه جبل الطارق عبور کرد.

پیش از این، شبکه خبری فاکس نیوز چهارم مرداد ماه به نقل از نیروی هوایی آمریکا مدعی شد که یک گردان هوایی از جنگنده‌های اف-۳۵ آذرخش ۲ نیروی هوایی ایالات متحده برای تقویت جنگنده‌های آ-۱۰ و اف-۱۶ در انجام ماموریت‌شان برای گشت‌زنی در تنگه هرمز وارد خاورمیانه شده است.

فاکس نیوز گزارش داد این گردان هوایی متشکل از جنگنده‌های اف-۳۵ آمریکا برای بازدارندگی ایران و کمک به نیروهای آمریکا و متحدانش در سوریه وارد خاورمیانه شده‌اند.

به ادعای فاکس نیوز، این اقدام پس از تلاش‌های متعدد ایران در اوایل ماه جاری برای توقیف نفتکش‌های نزدیک تنگه هرمز صورت گرفته که با واکنش نیروی دریایی ایالات متحده مواجه شده است.

تیم هاوکینز سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا پیشتر با انتشار بیانیه‌ای مدعی شده بود: نیروی دریایی ایران تلاش‌هایی برای توقیف نفتکش‌های تجاری انجام داد که به طور قانونی از آب‌های بین‌المللی عبور می‌کردند و نیروی دریایی ایالات متحده فورا به این امر واکنش نشان داد و از این تشنج جلوگیری کرد.

در پی ادعای روز چهارشنبه ۱۴ تیر نیروی دریایی آمریکا مبنی بر تلاش ایران جهت توقیف دو نفتکش در نزدیکی تنگه هرمز، یک منبع آگاه دفاعی ایران این موضوع را تکذیب کرد.

همچنین یک مقام دفاعی آمریکا در همین رابطه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: ارسال جنگنده‌های اف-۳۵ به منظور افزایش دید نظامی ایالات متحده و ایجاد پوشش هوایی برای کشتی‌هایی که در منطقه حرکت می‌کنند، طراحی شده است.

سابرینا سینگ معاون سخنگوی پنتاگون ۲۶ تیرماه در گفت وگو با خبرنگاران مدعی اعزام بیشتر جنگنده‌های آمریکایی به خاورمیانه شد و گفت: آمریکا جنگنده‌های اف-۳۵ و اف-۱۶ را به همراه یک کشتی جنگی به خاورمیانه اعزام خواهد کرد چرا که پنتاگون به دنبال افزایش حضور و توانایی خود برای نظارت بر تنگه هرمز و آب‌های اطراف آن است.

پیشتر نیز مرکز تروریستی فرماندهی ارتش آمریکا در خاورمیانه (سنتکام) در بیانیه‌ای اعلام کرده بود: جنگنده اف-۲۲ رپتورهای نیروی هوایی آمریکا به عنوان بخشی از نمایش حمایت و توانایی آمریکا در پی رفتارهای ناامن و غیرحرفه‌ای فزاینده هواپیماهای روسیه در منطقه، در حوزه فرماندهی مرکزی آمریکا مستقر شده‌اند.

جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا ۲۲ اردیبهشت در گفت و گو با خبرنگاران اعلام کرد: وزارت دفاع اقداماتی را برای تقویت ناوگان خود در خلیج فارس آغاز خواهد کرد. وی از انتشار جزئیات اقدامات آمریکا برای تقویت ناوگان خود در خلیج فارس در روزهای آینده خبر داده بود.

این مقام آمریکایی که از حضور جمهوری اسلامی ایران در تنگه هرمز عصبانی بود، گفت: آمریکا به قدرت‌های منطقه‌ای اجازه برهم زدن کشتیرانی در آبراه‌های آسیای غربی از جمله تنگه هرمز را نخواهد داد.

جمهوری اسلامی ایران می گوید همواره بر وجود سازوکارهای بومی برای تامین امنیت کشتیرانی در آب‌های منطقه از جمله تنگه هرمز تاکید دارد و حضور نیروهای بیگانه و قدرت‌های منطقه‌ای در این آبراهه‌ها را برهم زننده امنیت جمعی کشورهای ساحلی خلیج فارس اعلام کرده است.

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟