ایجاد دانشکده حمل و نقل دریایی و آبزی پروری در جزیره قشم
به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا؛ و به نقل از ایسنا، نشست بررسی همکاریهای مشترک دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی قشم در حوزه شیلات و علوم پزشکی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر عادل پیغامی عضو هیأت مدیره منطقه آزاد ـ تجاری صنعتی قشم در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم برگزار شد.
دکتر طهرانچی در این نشست با اشاره به ظرفیتهای بالقوه جزیره قشم گفت: صنعت دریا و آبزیان تجارت تضمینی است که به حوزه حمل و نقل دریایی و آبزیان مربوط میشود. دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان و واحد قشم و سازمان منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی قشم می توانند همکاریها و تعاملات گستردهای در زمینههای مختلف داشته باشند و حضور دکتر پیغامی در این سازمان نویدبخش طرح های توسعه ای با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی است.
وی با اشاره به مدل همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و منطقه آزاد قشم در حوزه شیلات، اظهار کرد: این مدل همکاری می تواند مانند یک لوزی دارای 4 ضلع باشد که در رأس آن چهارعامل فناوری، برند، لارو و خوراک قرار دارد و برای موفقیت در صنعت شیلات باید محصولات با یک برند به بازار داخلی و خارجی عرضه شود و دارای استاندارد در فناوری و پروتکل تولید باشند و برای قطر این لوزی هم می توان بوشهر تا چابهار را درنظر گرفت تا با یک دستورالعمل مشترک و واحد، مزارع شیلات فعالیت کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برنامه های این دانشگاه برای ارائه آموزش مهارت های مورد نیاز جوانان برای ورود به بازار کار گفت: دانشکده مهارت و کارآفرینی یکی از راهکارهای دانشگاه آزاد اسلامی است که با دانشکده های معمولی متفاوت است و دارای مدرسه عالی مهارت، ارائه دوره های کوتاه مدت و مقاطع کاردانی و کارشناسی است که به صورت مهارت محور دانشجویان را تربیت میکند. با توجه به ظرفیتهای جزیره قشم، دو دانشکده مهارت و کارآفرینی در حوزه حملونقل دریایی و آبزی پروری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم راه اندازی خواهد شد که جوانان را برای اشتغال بومی آماده می کنند.
دکتر طهرانچی فرآوری محصولات شیلات را یکی از اضلاع دیگر همکاری دانشگاه آزاد اسلامی با منطقه آزاد قشم عنوان کرد و گفت: برای موفقیت در این صنعت باید فرآوری دارای استاندارد، بسته بندی متنوع و مطالعه بازارهای جهانی را داشته باشیم که در این راستا می توان کارخانه فرآوری شیلات را جزیره قشم راه اندازی کرد. دانشکده های دانشی دانشگاه آزاد اسلامی که در حوزه صنایع غذایی دریایی فعالیت دارند، به کمک این کارخانه آمده و دانشگاه روی مدل های صنایع غذایی دریایی کار کند. جنس دانشکدههای دانشی با دانشکدههای مهارتی متفاوت است و میتواند در حوزه های مورد نیاز صنایع کمک علمی داشته باشند.
وی از تدوین یک برنامه جامعه برای فرآوری شیلات شمال و جنوب کشور توسط دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و افزود: معتقدیم که کارخانههای فرآوری شیلات باید هایتک بوده تا به وسیله آن بتوانیم فرآوری استاندارد در کشور را تعیین کنیم. در تدوین این طرح دانشکدههای پزشکی و بهداشت مواد غذایی می توانند با موضوع فرآوری شیلات درگیر شده تا بتوانیم یک سیکل کامل در این حوزه داشته باشیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوراک آبزیان را یکی از صنایع پرسود برشمرد و گفت: تکنولوژی خوراک آبزیان موضوع جدی است و باید ورود جدی به این حوزه نیز داشته باشیم. برای توجه به ظرفیت های جزیره قشم میتوان این واحد را به عنوان واحد دانشگاهی صنایع دریایی و اقتصاد دریا تعیین کرد تا دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم در کنار خدمات عمومی در ارائه رشتههای مورد نیاز منطقه بتواند به صورت تخصصی و ویژه به ظرفیتهای منحصر به فرد جزیره قشم از جمله صنعت دریانوردی، آبزی پروری، گردشگری و ... توجه لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به تغییر آرایش دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم با ایجاد دو دانشکده مهارت و کارآفرینی حملونقل دریایی و آبزی پروری گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در مدل جدید خود دارای سه نوع دانشکده دانشی، موضوعی و فناوری است که با توجه به ظرفیت های جزیره قشم و چالشهای این منطقه باید رشته ها، مهارتها و فناوریهای مورد نیاز جزیره در واحد قشم مورد توجه قرار گیرد. در این زمینه علاوه بر موضوعات مطرح شده لازم است یک مرکز مطالعات راهبردی در این واحد دانشگاهی راه اندازی شود تا به مطالعات آینده پژوهی جزیره قشم بپردازد.
دکتر طهرانچی تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی کامل دارد تا در کنار منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی قشم در حوزه دریا سرمایهگذاری کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه این جلسه با اشاره به همکاری این دانشگاه و منطقه آزاد قشم در حوزه علوم پزشکی گفت: آمادگی ستادی برای احداث بیمارستان در جزیره قشم را داریم. بحمدالله دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان ظرفیت خوبی در تعامل با خیرین دارد و از این طریق نیز می توانیم این ظرفیت را برای احداث بیمارستان آموزشی، پژوهشی و درمانی پای کار بیاوریم و از کمک منطقه آزاد قشم نیز استفاده کنیم.
وی با اشاره به نبود بخش اعصاب و روان در جزیره قشم گفت: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم دارای متخصص اعصاب و روان و هیأت علمی روان شناسی است، می توان کلینیک روان شناسی سلامت و روانشناسی بالینی را در این واحد دانشگاهی راه اندازی و مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت اخذ کند. همچنین برای خدمت بیشتر به مردم منطقه، واحد قشم آمادگی آن را دارد تا مرکز تخصصی اعصاب و روان، روان شناس سلامت و آسیب شناسی سفرهای دریایی را راه اندازی کند. در این راستا مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان و واحد قشم باید راهبرد مشخصی برای جزیره قشم داشته باشند.
در این جلسه دکتر علی سروری مجد مشاور ریاست و رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استانها دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر مجید مشکینی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدحسین رنجبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان و دکتر حمید رستمی جاز رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم حضور داشتند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر طهرانچی در بدو ورود به واحد قشم با حضور در یادمان شهدای گمنام دفاع مقدس با قرائت فاتحه و اهدای گل به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد.
همچنین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه برنامه های سفر یک روزه خود به استان هرمزگان از دانشگاه آزاد اسلامی مرکز بندر هرمز بازدید کرد.
انتهای پیام/