۱۴۰۳/۱۰/۲۹
امنیت دریایی؛

پروژه مخفیانه زیردریایی هسته ای هند + عکس

INS آریهانت اولین زیردریایی از پنج زیردریایی به عنوان بخشی از پروژه مخفیانه شناور فناوری پیشرفته نیروی دریایی هند طراحی و ساخته شده است.
پروژه مخفیانه زیردریایی هسته ای هند + عکس

 

به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا، آی ان اس آریهانت (INS Arihant) یک زیردریایی هسته ای ساخت کشور هند و زیردریایی پیشرو کلاس آریهانت است. این کلاس شامل زیردریایی های هسته ای با قابلیت حمل موشک بالستیک می شود.

زیردریایی 6000 تنی آی ان اس آریهانت 111 متر طول و 15 متر پهنا دارد. این زیردریایی می تواند در سطح آب با سرعت 28 کیلومتر بر ساعت و در عمق آب با سرعت 44 کیلومتر بر ساعت حرکت کند.

آریهانت تحت پروژه "شناور فناوری پیشرفته" (Advanced Technology Vessel) در مرکز کشتی سازی در شهر بندری ویساکاپاتنام ساخته شد.

آی ان اس آریهانت پس از تجهیز و آزمایش هایی دریایی گسترده، سرانجام در آگوست 2016 وارد خدمت شد. اما یک سهل انگاری مضحک در سال 2017، این زیردریایی 3 میلیارد دلاری را برای چند ماه غیر فعال کرد.

طراحی

آی ان اس آریهانت اولین زیردریایی از پنج زیردریایی برنامه ریزی شده برای کلاس آریهانت و به عنوان بخشی از پروژه مخفیانه شناور فناوری پیشرفته نیروی دریایی هند طراحی و ساخته شده است. پروژه شناور فناوری پیشرفته در سال 1984 آغاز شد. گزارش شده است که زیردریایی های کلاس آریهانت بر اساس زیردریایی کلاس آکولا شکل گرفته اند.

زیردریایی آریهانت از یک راکتور آب سبک تحت فشار 83 مگاواتی با سوخت اورانیوم غنی شده نیرو می گیرد. بدنه این زیردریایی توسط تاسیسات کشتی سازی حزیرا ال اند تی ساخته شده است. بخش مهندسی راهبردی نیرو تا وظیفه ساخت سامانه های کنترل این زیردریایی را بر عهده داشته است. سامانه های توربین بخار ادغام شده با راکتور توسط صنایع والچندناگار تامین شده اند.

هندی ها در ساخت آی ان اس آریهانت از مشاوره با روسیه بهره برده اند.

 

تسلیحات

آی ان اس آریهانت دارای چهار لوله پرتاب عمودی است که می تواند 12 موشک بالستیک کوتاه برد کی-15 (سه موشک برای هر لوله پرتاب) یا چهار موشک بالستیک دوربرد کی-4 را حمل کند. موشک کی-15 دارای بردی 750 کیلومتری و موشک کی-4 دارای برد 3500 کیلومتری است.

از آنجایی که این موشک ها قرار است از زیردریایی ها پرتاب شوند، از همتایان خشکی پرتاب خود یعنی موشک های سری آگنی سبک تر، جمع و جور تر و رادارگریزتر هستند. توسعه موشک های خانواده کی (K) همگام با پروژه شناور فناوری پیشرفته صورت گرفته است.

آریهانت برای محافظت از خود دارای لوله های اژدر 21 اینچی است.

 

سابقه علمیاتی

حادثه سال 2017

باز باقی ماندن اشتباهی یک دریچه آی ان اس آریهانت هنگام حضور در بندر در سال 2017 موجب نفوذ آب به درون زیردریایی شد. این اشتباه بهای سنگینی به همراه داشت زیرا آب شور به بخش پیشرانه وارد شده و زیردریایی را برای 10 ماه غیر فعال کرد.

نخستین گشت بازدارنده

در 5 نوامبر 2018 اعلام شد که زیردریایی آی ان اس آریهانت نخستین گشت بازدارنده 20 روزه خود را یک روز قبل تکمیل کرده است.

شلیک تمرینی موشک بالستیک

برای اثبات شایستگی خدمه و اعتبار برنامه زیردریایی موشک بالستیک، آی ان اس آریهانت در 14 اکتبر 2022 یک موشک بالستیک زیردریایی پرتاب را شلیک کرد که با موفقیت و با دقت بالا به منطقه هدف در خلیج بنگال برخورد کرد.

منبع: مجله تصویری سلاح

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟