شهر شناور پولیمروپولیس، بر روی زباله های بازیافتی بنا می شود
به گزارش پایگاه خبری گفتمان؛ و به نقل از عصر ایران، با این وجود، در صورتی که بدترین سناریو اجتنابناپذیر باشد، طرح های مفهومی مانند پولیمروپولیس (Polimeropolis) که توسط استودیو فوکاچیا پریتو (Estudio Focaccia Prieto) ارائه شده ممکن است به تنها امید بشر برای بقا تبدیل شوند.
پولیمروپولیس؛ شهر شناور پایدار که از آلودگی بازیافت شده ساخته می شود!
مکان پیشنهادی برای این زیستگاه شناور در وسط اقیانوس آرام است. کشورهایی که شهرهای ساحلی زیادی دارند با افزایش سطح آب دریاها در معرض خطر سیل قرار دارند و باید برنامه های اضطراری را در نظر بگیرند. آنچه کارشناسان می بینند این است که تمام مناطق دارای بخش هایی به اندازه کافی مرتفع نیستند تا از خطر افزایش سطح آب دریا و سیل محفوظ بمانند. بر همین اساس، طی سالیان اخیر شاهد معرفی پروژه های مختلف برای ساخت شهرهای شناور بوده ایم.
اگرچه پولیمروپولیس رویکردی مشابه با پروژه هایی مانند اوشنیکس کره جنوبی و شهر شناور مالدیو دارد، اما از بسیاری جهات با آنها متفاوت است. پولیمروپولیس از خشکی بسیار دورتر است و دسترسی به آن فقط از طریق آب و آسمان ممکن است. همچنین، ساختارهای جزیره ای که این پروژه را شکل می دهند کمک به پاکسازی "زبالهدان بزرگ اقیانوس آرام" (Great Pacific Garbage Patch) را نیز هدف قرار داده است.
کارخانه هایی که در محل پولیمروپولیس ساخته می شوند امکان جمعآوری، خرد کردن و فشردهسازی زباله های پلاستیکی را فراهم می کنند. از این پلاستیک های بازیافتی برای ایجاد شالوده های شناور برای خوشه های شهرهای حلقه ای این پروژه استفاده خواهد شد.
پس از تکمیل، پولیمروپولیس از منابع انرژی پاک و تجدیدپذیر مانند حرکت امواج آب و انرژی خورشیدی برای تامین نیرو مورد نیاز خود استفاده خواهد کرد. آب شیرین مورد نیاز نیز با استفاده از فرایندهای اُسمز معکوس تامین می شود. برای تولید مواد غذایی نیز از مزارع دریایی در بخش های محصور استفاده می شود.
به گفته تیم استودیو فوکاچیا پریتو، پولیمروپولیس ترکیبی از بخش های تجاری، مسکونی و غیره خواهد بود. در نهایت، این شهر شناور عظیم میزبان هتل ها، اقامتگاه ها و دیگر امکانات رفاهی و تفریحی برای تشویق گردشگری خواهد شد.
پولیمروپولیس پیشنهادی برای پارادایم جدیدی از شهرنشینی است که سازگاری با نیازهای نوع بشر با حفظ و احترام به محیط زیست را دنبال می کند.
درباره اخبار علمی و آینده پژوهی بیشتر بخوانید: