۱۴۰۳/۰۹/۰۱
امنیت دریایی؛

روایت ایجاد منطقه یکم دریایی سپاه پاسداران

فرمانده وقت نیروی دریایی سپاه گفت: منطقه یکم دریایی سپاه در هفته نخست اردیبهشت ماه ۱۳۶۶ با هدف تقویت توان دفاعی ایران در تنگه هرمز افتتاح شد.
روایت ایجاد منطقه یکم دریایی سپاه پاسداران

 

به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا، منطقه یکم دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در هفته نخست اردیبهشت ماه ۱۳۶۶ با هدف تقویت توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران در تنگه هرمز افتتاح شد. حسین علایی فرمانده وقت نیروی دریایی سپاه، درباره چگونگی تشکیل و فعالیت منطقه یکم دریایی سپاه، در یک گفت‌وگوی مطبوعاتی و رادیو تلویزیونی در بندرعباس تویح داده است: «بعد از مطرح‌شدن تهدیدات جدی قدرت‌های استکباری در تنگه هرمز و لزوم گسترش یگان‌های رزمی در منطقه، نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای اجرای مأموریت‌های دفاعی خود در تنگه هرمز، سواحل و جزایر خلیج‌فارس و دریای عمان، تشکیلات وسیع‌تری را پیش‌بینی کرد که با عنوان منطقه یکم دریایی و با ایجاد تیپ‌های موشکی، توپخانه و ناوتیپ‌های دریایی که تحت امر این منطقه هستند، برنامه‌ریزی دفاعی خود را آغاز کرده است.

این تشکیلات مسئولیت پاسخ‌گویی به تهدیدات دشمنان در تنگه هرمز، دفاع از جزایر و سواحل و تأسیسات و منابع حساس و حیاتی منطقه را به عهده دارد.نیروی دریایی سپاه پاسداران، اکنون پرقدرت‌ترین تشکیلات موشکی ساحل به دریا را در اختیار دارد و در نقاطی که اهمیت دارند، سکوهای آن را مستقر کرده است.

حسین علایی فرمانده وقت نیروی دریایی سپاه پاسداران، واگذاری تأسیسات عظیم بندری شهید باهنر به نیروی دریایی سپاه را اقدام مهمی در جهت تقویت بنیه نظامی تنگه هرمز دانست. به‌علاوه، رادیو اسرائیل در گزارشی درباره افتتاح منطقه یکم دریایی اعلام کرد: ایران در مجاورت تنگه هرمز، موشک‌های ساخت چین معروف به کرم ابریشم مستقر کرده که هشتاد کیلومتر برد دارد و می‌تواند سراسر خلیج فارس را زیر پوشش بگیرد.

سپاه پاسداران موشک‌های مشابهی هم در شبه‌جزیره فاو مستقر کرده که بنادر کویت را به‌طور مستقیم به خطر می‌اندازد. نیروی دریایی سپاه پاسداران به‌موازات نیروی دریایی ارتش منظم ایران برپاشده است و تقسیم وظایف و مأموریت‌ها بین این دو نیرو چندان مشخص نیست.

حسین علایی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران گفت: با استقرار تیپ‌های مستقل موشکی توپخانه از امروز منطقه یکم دریایی سپاه پاسداران به‌عنوان یکی دیگر از نیروهای قدرتمند جمهوری اسلامی در خلیج‌فارس و تنگه هرمز حضور می‌یابد.

وی افزود: با برنامه‌های وسیع دفاعی که در دست اجرا است، علاوه بر کنترل کامل تنگه هرمز، نواحی مجاور سواحل کویت و عراق در تیررس نیروی دریایی سپاه پاسداران قرار می‌گیرد.

رادیو مونت‌کارلو نیز به نقل از فرمانده نیروی دریایی سپاه اعلام کرد: ایران در حال حاضر، هشتاد واحد دریایی آماده نبرد برای مقابله با هرگونه تهدیدی در خلیج فارس یا تنگه هرمز در اختیار دارد.

منبع:

احمد نصرتی، محمدحسین جمشیدی، روزشمار جنگ ایران و عراق: عزیمت به جبهه شمالی؛ تکاپو برای خروج از بن‌بست (کتاب چهل و هشتم-جلد ۱) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۴۰۰، صص ۶۲۹، ۶۳۰ (استخراج: خبرنگار محمدرضا بختیاری)

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟