حمایت از طرح فناورانه تولید جاذبهای نفتی، نیاز استان بوشهر
به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا ، آلودگیهای نفتی و روغنی در استانی که میزبان بزرگترین پایانه صادرات نفت کشور، چهار میدان نفتی و آمد و شد شمار بالایی از شناورها و کشتیها است، چالشی پر تکرار است و این امر حمایت از تولیدات مقابلهای با این مشکل را به طور کامل توجیه پذیر میکند.
بنا به اعلام رئیس اداره ایمنی و حفاظت دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر، سال گذشته خلیج فارس در محدوده آبهای استان بوشهر ۴۳ بار به نفت و پسابهای نفتی آلوده شده است که از این شمار ۱۲ مورد نشت از میادین نفتی، ۲ مورد ناشی از غرق شدگی شناورها، ۲ مورد آتش سوزی، یک بار نشت گازوئیل و در ۳۰ مورد تخلیه غیر قانونی مواد نفتی از سوی شناورها به دریا بوده است.
به گفته حجت خسروی این آلوگیها از میزان و حجمها کوچک مانند تخلیه سهوی شناورها تا نشتهای گسترده از سکوها و خطوط انتقال در فراساحل متغیر است.
آنطور که او به خبرنگار ایرنا گفت: سال گذشته برای پاکسازی این میزان از آلودگی نفتی علاوه بر ۹ هزار لیتر امحا کننده شیمیایی، بیش از ۴۰۰ عدد بوم و بیش از سه هزار پد جاذب برای جمع آوری این آلایندهها استفاده شده است.
به گفته خسروی در نیمه نخست امسال نیز ۳۸ بار آلودگی نفتی در آبها و سواحل استان رخ داده است.
لزوم سرمایهگذاری و حمایت از تولید انبوه طرحی پر مزیت
نگاهی به آمار میزان آلودگی نفتی در آبهای استان بوشهر و تجهیزات و لوازم به کار رفته برای پاکسازی آن، بخوبی اهمیت اقتصادی تولید این محصولات در داخل کشور و به ویژه در استان را نشان میدهد.
حالا یکی از شرکتهای فناور مستقر در مرکز رشد جامع خلیج فارس بوشهر موفق به طراحی و تولید جاذبهای نفت و گاز شده است که به گفته مدیر این تیم "در کسری از ثانیه آلودگی ایجاد شده در خشکی و دریا را جذب میکند".
رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس معتقد است که امروزه یکی از مشکلات عمده محیط زیستی بویژه در زمینه آلودگیهای دریایی نشت مواد روغنی و نفتی است که سالانه هزینه هنگفتی را به نهادهای متولی و دستگاههای مرتبط با حفاظت محیط زیست وارد میکند.
به گفته ابوالحسن رزمی نیا جاذبهای تولید شده از سوی واحد فناور "ایمن ساحل آس"ا در مقایسه با تولیدات رقبای موجود، از فاکتورهای ارزندهای برخوردار است.
او عنوان کرد: غرق نشدن این جاذبها پس از اشباع کامل، قابلیت آبگریزی و نفت دوستی و جذب انواع هیدروکربنهای نفتی، و امکان تولید به شکل سفارشی بسته به نیازمندیهای مشتری از شاخصههایی است که به این جاذبهای آلودگی های نفتی و روغنی مزیت بخشیده است.
کارایی در عین صرفه جویی اقتصادی؛ شاخصه جاذبهای نفتی تیم فناور بوشهری
استان بوشهر با داشتن بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز دریایی و تجربه بیش از ۸۰ بار آلودگی نفتی دریا تنها در یکسال و نیم اخیر، بیش از هر جای دیگر نیازمند محصول فناورانه تولید شده از سوی جوانان این مرز و بوم است و جذب سرمایهگذار و حمایت دولتی از این پروژه علاوه بر اشتغالزایی و صرفهجویی ارزی، تامین نیازی مبرم از داخل نیز در پی خواهد داشت.
غفور نوریان مدیر این واحد فناور مستقر در مرکز رشد جامع خلیج فارس در باره جاذبهای آلودگی نفتی تولید شده تیمش گفت: این جاذبهای نفت و گاز این توان را دارد تا آلودگی ایجاد شده در خشکی و دریا را در کسری از ثانیه جذب کند.
او افزود: آزمایشهای انجام شده نشان داد که این محصولات نسبت به نمونههای موجود داخلی و وارداتی قدرت جذب بیشتری دارد و از نظر هزینه هم مقرون به صرفه است، طوریکه هزینه هر پد تا یک سوم نمونه خارجی است.
مدیر این تیم فناور اضافه کرد: این جاذبهای آلودگی نفتی و روغنی توان جذب آلودگی تا ۹۰ درصد از حجم خود را دارد و نسبت به نمونههای مورد استفاده کنونی از کشور آفریقای جنوبی وضعیتی بهتر دارد.
نوریان البته گفت که طرح متخصصان این شرکت برای جاذبهای آلودگی نفتی به صورت نمونه تولید شده اما برای انبوهسازی نیازمند سرمایهگذاری برای خط تولید است تا بتواند نیاز استان بوشهر را به طور کامل پوشش دهد، نیازی که به گفته او با توجه به نوار ساحلی طولانی حتمی است و اداره کل بنادر و دریانوردی و شرکتهای متعدد نفت و گاز میتواند بازار هدف آن باشد.
مدیر این تیم فناور مستقر در بوشهر عنوان کرد: جذب نشتی روغن و مواد نفتی در حجم کم و زیاد در صنایع نفت، بنادر، کشتیرانی و کارخانهها، جذب ۱۰۰ درصدی و انعطاف پذیری مناسب برای جذب آلودگیهای هیدروکربنی نفتی در دریا، رودخانه و دریاچهها و همچنین تمیز نگهداشتن اطراف دستگاههای دارای نشتی روغن از کاراییهای جاذبهای طراحی شده این شرکت است.
به گفته او اگر بتوانند ۴ تا ۵ تن محصول تولید کنیم در بازار این جاذبها حضوری موثر خواهند داشت و این نیاز به سرمایهگذاری است و تیم تشکیل شده از متخصصان محیط زیست و ایمنی و بهداشت حرفهای، آماده استفاده از دانش فنی خود و گسترش تولیدات است.
نوریان اضافه کرد که متخصصان این مجموعه در زمان حاضر علاوه بر طراحی جاذبهای آلودگی نفتی در زمینه ارائه خدمات ایمنی و بهداشت حرفهای به صنایع بزرگ استان بوشهر نیز فعال است و تا کنون حدود ۴۰ قرار داد برای پژوهش، آنالیز و ارائه خدمات ارتقای بهداشت کار با صنایع استان بوشهر داشته است.
امسال که با شعار تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین توسط رهبر معظم انقلاب نام گذاری شده، حمایت از گروههای فناور و دانش بنیان و تولیدات آنها مورد تاکید و توجه قرار گرفته است، تولیدات مزیتی هر استان میتواند به رونق سریعتر این زیستبوم در کشور بیانجامد.
به گفته رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس اصحاب بازرگانی در سراسر کشور باید برای حمایت از این ایدههای نو جذب شوند.
رزمینیا تاکید کرد: سرمایه گذاری در تولید فناورانه محصولات مقابله با آلودگیهای زیست محیطی، نه تنها کمک به زیست بوم فناوری که کمک به حل مسائل زیست محیطی محسوب میشود.
او گفت: مجموعه پارک علم و فناوری خلیج فارس تاکنون توانسته از شرکتهای برازندهای در این زمینه حمایت کند و امید است با همت و حمایت در صنعت و دستگاههای دولتی حرکتی رو به رشد را در این زمینه شاهد باشیم.
منبع : ایرنا
انتهای پیام/