تجهیز ناوگان عملیات دریایی فراجا، به 70 فروند شناور تندروی پیشرفته
به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا؛ در این مراسم که روز گذشته برگزار شد، ۶۰ فروند شناور ۲۳ فوتی کلاس خلیج فارس، ۶ فروند شناور HSC اروند و چهار فروند شناور ۶۰ فوتی کلاس «حیدر» ساختِ متخصصان و دانشمندان صنایع دریایی وزارت دفاع به ناوگان مرزبانی فرماندهی انتظامی الحاق شد.
ماموریت این شناورها، گشت زنی در آبهای خلیج فارس و دریای خزر و حفظ حراست از مرزهای آبی ایران اسلامی است.
شناور حیدر قادر به دریامانی در دریای مواج با ارتفاع موج بیش از هشت متر بوده و دارای قابلیت برگشت پذیری پس از واژگونی جهت حفظ تعادل و غرق نشدن شناور در زوایای رول بالا ( ۱۸۰درجه) است.
این شناور با رویکرد دستیابی به سرعت بالا، برد دریانوردی مناسب، قابلیت حرکت در موج و نیز فضای زیست کافی جهت خدمه طراحی و ساخته شده است.
ماموریت اصلی شناور انجام عملیات جستجو و نجات، گشت و کنترل و بازرسی دریایی، تامین امنیت مرزهای دریایی، مبارزه با فعالیت های تروریستی و قاچاق مواد مخدر است.
سامانه محرکه این شناور شامل ۲ دستگاه موتور دیزل دریایی با توان حداکثر هر کدام ۱۲۰۰ اسب بخار است تشکیل شده که با جفت شدن به ۲ دستگاه سامانه واترجت بومی، نیروی رانش لازم را جهت حرکت شناور ایجاد می کند.
شناور خلیج فارس نیز شناوری با جنس بدنه کامپوزیت است که قادر به دریامانی دریای مواج تا ارتفاع موج یک متر است.
سامانه محرکه شناور از ۲ دستگاه موتور بنزینی برون نصب با توان حداکثر هر کدام ۲۰۰ اسب بخار تشکیل شده که نیروی رانش لازم را جهت حرکت شناور ایجاد می کند.
عملیات گشت زنی، کنترل و بازرسی دریایی، تامین امنیت مرزهای دریایی، مبارزه با فعالیت های تروریستی و قاچاق مواد مخدر از ماموریت های اصلی این شناور است.
شناور اروند نیز دارای حداکثر ۶۵ گره دریایی و برد دریانوردی ۳۰۰ مایل با مخزن سوخت بنزینی ضد انفجار یکپارچه از مانور پذیری و چابکی بالا برخوردار است.
درباره اخبار امنیت دریایی بیشتر بخوانید:
- حضور نیروی دریایی ارتش در حیاط خلوت تجاری آمریکا
- اعزام ناوگروه رزمی و آموزشی 89 نیروی دریایی ارتش به آب های آزاد
- بررسی ظرفیت های نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران