۱۴۰۳/۱۰/۲۹
اولین بازدید کننده خارجی درسال 1402؛

بازدید هیات حمل و نقلی قزاقستان از بندر شهید رجایی

یک هیات تجاری از بخش حمل‌ونقل جمهوری قزاقستان به عنوان نخستین گروه بازدیدکننده خارجی در سال ۱۴۰۲ از منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی بازدید کردند.
بازدید هیات حمل و نقلی قزاقستان از بندر شهید رجایی

 

به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا، هیاتی از بخش حمل و نقل جمهوری قزاقستان عصر روز گذشته ۲۹ فروردین ماه در بازدید از بخش‌های مختلف بندر شهید رجایی با زیرساخت‌های بندری و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری، عملیاتی و تجاری این بندر آشنا شدند.

در این بازدید که مدیرکل توسعه شرکت زیرمجموعه راه آهن قزاقستان، رییس نمایندگی راه‌آهن قزاقستان در ایران و مدیر اجرایی اپراتوری ترمینال‌ها و انبار حضور داشتند، این گروه تجاری با حضور در اراضی پشتیبانی، ترمینال‌های کانتینری، انبارهای نگه‌داری و ترانزیت کالا، اسکله‌های تخلیه کالاهای اساسی و یکی از شرکت‌های کانتنیری آخرین وضعیت ارائه خدمات تخلیه، بارگیری و انبارداری انواع کالا و کانتینرها در بندر شهید رجایی را رصد کردند.

گسترش روابط تجاری، حمل و نقلی و سرمایه‌گذاری با کشورهای همسایه به ویژه روسیه، قزاقستان و کشورهای آسیای مرکزی در اولویت ایران قرار دارد که در حال حاضر این ظرفیت در بندر شهید رجایی به خوبی فراهم است.

بازدید این گروه حمل و نقلی قزاقستانی نیز با هدف گسترش روابط تجاری، حمل و نقلی و سرمایه‌گذاری در بزرگترین و مهم‌ترین بندر تجاری و کانتینری ایران صورت گرفت.

«مارات کارابایف» وزیر صنعت و توسعه زیرساخت‌های قزاقستان نیز 25 فروردین‌ماه جاری نیز اعلام کرد: شرکت‌های قزاقستانی به مذاکره برای ساخت یک قطب صادراتی در سواحل خلیج فارس در ایران ادامه می‌دهند. قزاقستان درخواستی برای استقرار دائم در منطقه استراتژیک اقتصادی بندر شهید رجایی به دولت ایران ارسال کرده و به لطف این مهم، آستانه قادر به ترانزیت محصولات غلات خواهد بود.

پیش از این نیز در سال گذشته چند گروه سیاسی و تجاری قزاقستان از بندر شهید رجایی بازدید کردند که از جمله آنها می‌توان به حضور هیاتی چهار نفره متشکل از "آ.تور کپنبایف" رییس شرکت ملی بندر دریایی تجاری آکتائو در اردیبهشت ماه و "سریک ژومانگارین" معاون نخست‌وزیر و وزیر تجارت و همگرایی قزاقستان در آبان‌ماه ۱۴۰۱ اشاره کرد.

قزاقستان بزرگترین کشور دنیاست که راهی به آب‌های آزاد ندارد به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران و توسعه تجارت از طریق بنادر آن به ویژه بندر شهید رجایی به عنوان یک مسیری مطمئن برای توسعه صادرات جهت تسهیل حمل و نقل و ترانزیت بین دو کشور حائز اهمیت است.

"بندر آکتائو در غرب کشور قزاقستان و در مرکزیت استان مانگستاو و در سواحل شرقی دریای خزر به عنوان مهم‌ترین بندر قزاقستان مناسب‌ترین وضعیت را برای حمل و نقل محموله‌های گوناگون کالاهای خشک، نفت‌خام و محصولات پتروشیمی را داراست".

بندر آکتائو متصل به ریل‌های راه‌آهن سراسری از کنار کشتی می‌باشد که از مزیت‌های این بندر به‌شمار می‌رود.

در قلمرو قزاقستان سه بندر دریایی «آکتائو»، «بائوتینا» و «کوریک» به کشتی‌های با تناژ مختلف خدمات ارائه می دهند.

قزاقستان به عنوان یکی از کشورهای آسیای میانه با کشورهای چین، روسیه، قرقیزستان، ازبکستان و ترکمنستان همسایه بوده که از طریق دریای خزر به کشورهای روسیه، آذربایجان و ایران متصل می‌باشد که این مزیت، قزاقستان را به مثابه پلی در میان آسیا و اروپا (اورسیا) قرار داده است.

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟