افزایش قیمت حمل و نقل کشتی ها به مقصد اسرائیل
به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا، شرکت کشتیرانی اسرائیلی «زیم» اعلام کرد که با توجه به تهدیدهای یمن در دریای سرخ و خلیج عدن که باعث طولانی شدن سفر و افزایش هزینههای حمل و نقل کشتیها به مقصد اسرائیل(سرزمینهای اشغالی) میشود، قیمت حمل و نقل از آسیا به مدیترانه را افزایش میدهد.
زیم در بیانیهای گفت: با توجه به تداوم تهدید امنیتی در دریای سرخ و خلیج عدن پس از حملات یمن، قیمت حمل و نقل از آسیا به دریای مدیترانه در اسرع وقت افزایش خواهد یافت.
این شرکت ادعا کرد که تهدید یمن در مسیر تجارت بینالمللی روی میدهد و تمام شرکتهای کشتیرانی فعال در منطقه را تحت تأثیر قرار میدهد و برخی از آنها اقدامات مشابهی را انجام دادهاند.
این در حالی است که سخنگوی نیروهای مسلح یمن بارها تاکید کرده است که تنها کشتیهای اسرائیلی و عازم رژیم صهیونیستی در معرض تهدید صنعاء قرار دارند و غیر از آنها میتوانند در کمال امنیت در این آبراهه بین المللی به مسیر خود ادامه دهند و تاکنون نیز حادثه امنیتی برای کشتی غیروابسته به رژیم صهیونیستی در باب المندب رخ نداده است.
شرکت زیم گفت: این چالش به شرکت زیم محدود نمیشود و پاسخ به آن باید از سوی جامعه بین المللی و طرفهای مسئول آزادی دریانوردی و امنیت تجارت بین المللی باشد.
شرکت زیم حدود دو هفته پیش تصمیم گرفت به دلیل تهدیدات یمن علیه کشتیهای این شرکت، مسیرهای کشتیرانی را از شرق سرزمینهای اشغالی تغییر دهد و آفریقا را دور بزند و به جای اینکه از تنگه باب المندب بگذرد از کانال سوئز عبور کند.
این شرکت مدت زمان تاخیر رسیدن کشتی ها به مقصد اسرائیل را مشخص نکرده است، اما در نامههای ارسالی چندین شرکت بزرگ کشتیرانی بین المللی به مشتریان خود در سرزمین های اشغالی آمده است که این به معنای افزودن ۱۸ روز به زمان حمل و نقل و افزودن ۲۰ تا ۱۰۰ دلار برای هر محموله کانتینر به مشتریان است.
شرکت کشتیرانی دانمارکی «مرسک» که حدود ۱۴.۸ درصد از کل تجارت جهانی کانتینری را برعهده دارد، در پی حملات نیروهای مسلح یمن به کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی، اعلام کرد که از هشتم دسامبر(جمعه گذشته) هزینههای اضافی بر محمولههای عازم سرزمینهای اشغالی اعمال شده است و میزان افزایش قیمت برای کانتینرهای ۲۰ فوتی ۵۰ دلار و برای کانتینرهای ۴۰ و ۴۵ فوتی ۱۰۰ دلار خواهد بود.
آژانس آمریکایی بلومبرگ هم گزارش داده است که هیچ راه فراری از مسیر دریای سرخ برای کشتیهایی که از کانال سوئز عبور میکنند، وجود ندارد. در درازمدت، شرکتها ممکن است درباره مسیرهایی که کشتیهایشان طی میکنند تجدید نظر کنند تا حرکت کشتیها را به نواحی جنوبی آفریقا منتقل کنند که در این صورت ۱۰ روز به سفر کشتیها افزوده میشود یا اینکه به عبور از کانال پاناما متوسل شوند که این هم ۱۱ روز به طول مدت سفر اضافه میکند.
به گفته «یگال ماور»، محقق مرکز تحقیقات امنیت ملی رژیم صهیونیستی، تغییر مسیر این خط، بار اقتصادی قابل توجهی را به دنبال دارد. هزینه اضافی مربوط به روزهای بیشتر دریانوردی کشتیهای عازم اسرائیل و مصرف سوخت اضافی ناشی از سفر به دور آفریقا و برگشت از آن، به جای عبور از کانال سوئز، بسیار قابل توجه است.
رسانههای رژیم صهیونیستی تأکید دارند که لغو خطوط کشتیرانی به طور خودکار منجر به افزایش قیمت محصولات وارداتی از طریق دریا خواهد شد و انتظار میرود این روند به میزان قابل توجهی افزایش یابد و به امنیت غذایی اسرائیل آسیب برساند.
این رسانهها همچنین تأیید کردند که اسرائیل حدود ۷۰ درصد مواد غذایی خود را به خصوص دام را از طریق دریا و بنادر ایلات، اشدود و حیفا وارد میکند.
ترجمه: بازار
انتهای پیام/