۱۴۰۳/۰۶/۱۸
اخبار بین المللی دریایی؛

جای خالی ایران درمیان بنادر برتر غرب آسیا

تازه ترین نسخه گزارش بانک جهانی از شاخص عملکرد بنادر کانتینری در سال 2023 منتشرشد.
جای خالی ایران درمیان بنادر برتر غرب آسیا

 

به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا، بانک جهانی تازه ترین نسخه گزارش دوره ای شاخص عملکرد بنادر کانیتنری را منتشر کرد. گزارش شاخص عملکرد بنادر کانتینری در سال 2023، ارزیابی جامعی از عملکرد بنادر کانتینری جهانی براساس زمان ماندگاری کشتی در بندر ارائه می‌کند. یافته‌های کلیدی این گزارش که مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران منتشر کرده است، نشان می‌دهد که حمل و نقل دریایی برای تجارت جهانی ضروری است؛ به طوری که بیش از 80 درصد از تجارت کالایی جهانی از نظر حجم از طریق مسیرهای دریایی صورت می گیرد و بخش قابل توجه و روبه رشدی از این حجم که حدود 35 درصد از کل حجم و بیش از 60 درصد از ارزش تجاری را شامل می‌شود، توسط کانتینرها حمل می‌شود.

در واقع حمل و نقل دریایی، ستون فقرات تجارت جهانی و زنجیره تامین تولید محسوب می‌شود. صنعت دریایی، کم هزینه‌ترین، از لحاظ مصرف انرژی، کارآمدترین و مطمئن‌ترین شیوه حمل و نقل برای مسافت‌های طولانی را فراهم می‌آورد.

گروه جهانی حمل و نقل بانک جهانی و بخش اطلاعات و تحلیل بازار اطلاعات با همکاری یکدیگر نسخه چهارم شاخص عملکرد بنادر کانتینری (CPPI) را تدوین کرده اند. توسعه (CPPI) براساس زمان ماندگاری کشتی‌های کانتینری در بندر است. بنادر کانتینری برتر در CPPI 2023، بندر یانگشان چین، بندر صلاله عمان و بندر کارتاگنا و رتبه چهارم بندر صنجه مراکش است. در رتبه پنجم هم بندر تانجونگ پلاپاس مالزی است.

 

براساس داده‌های منتشر شده است، بنادر و ترمینال ها،به ویژه ترمینال‌های کانتینری ،می توانند زمیه تاخیر در حمل و نقل ،اختلال در زنجیره تامین، اعمال هزینه های اضافی و کاهش رقابت پذیری را فراهم آورند. علاوه بر این تاثیرات منفی عملکرد ضعیف یک بندر، می‌تواند فراتر از محدوده آن بندر به سایر بنادر نیز گسترش یابد، زیرا خدمات حمل و نقل کانتینری دارای برنامه زمانی ثابت با پهلوگیری مشخص در هر بندر مقصد و در مسیر هستند؛ بنابراین عملکرد ضعیف در یک بندر می‌تواند کل برنامه را مختل کند. این امر به نوبه خود هزینه های واردات و صادرات را افزایش داده، رقابت پذیری کشور منطقه پشت بندر را کاهش داده و مانع رشد اقتصادی و کاهش فقر می شود.

براساس این گزارش پیامدهای منفی آن برای کشورهای درحال توسعه محاط در خشکی و کشورهای در حال توسعه جزیره ای کوچک به ویژه قابل توجه است.

تحلیلگران بانک جهانی معتقد اند توسعه زیرساخت‌های باکیفیت بنادر کانتینری با عملکرد کارآمد ، پیش نیاز استراتژی های موفق رشد مبتنی بر صادرات بوده است. کشورهایی که چنین استراتژی را دنبال می‌کنند، نسبت به سایر کشورها، سطح رشد اقتصادی بالاتری خواهند داشت.

درضمن زیرساخت‌های بندری باکیفیت و کارآمد، می‌توانند سرمایه گذاری در سیستم های تولید و توزیع را تسهیل کرده، منجر به افزایش تولید و خدمات لجیستیک و نیز افزایش فرصت‌های شغلی و افزایش سطح درآمدها شوند.

ترجمه: اکوایران

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

آخرین اخبار
نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟