۱۴۰۳/۰۹/۰۲
اخبار شیلات؛

کشت و پرورش صدف خوراکی

کشت و پرورش صدف خوراکی می‌تواند یکی از صنایع جدید و درآمدزا در مناطق ساحلی ایران به‌خصوص در سواحل خلیج فارس و دریای عمان محسوب شود.
کشت و پرورش صدف خوراکی

 

به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا، روزنامه «ایران» نوشت: پرورش صدف در کشورمان به عنوان صنعتی نوپا شناخته می‌شود که با توجه به عدم مصرف خوراکی در داخل کشور، می‌تواند نقش مهمی در صنعت صادرات ایفا ‌کند، به طوری که گسترش صنعت و صادرات صدف به خارج از کشور باعث افزایش ارزآوری و همچنین رونق پرورش آبزیان کشور و صادرات خواهد شد.

کشت و پرورش صدف خوراکی می‌تواند یکی از صنایع جدید و درآمدزا در مناطق ساحلی ایران به‌خصوص در سواحل خلیج فارس و دریای عمان محسوب شود. علی قوام‌پور رئیس گروه پرورش ماهی در قفس شیلات استان بوشهر، درباره تولید و تکثیر انواع صدف در استان‌های جنوبی کشور می‌گوید: مجوز تکثیر و پرورش صدف در سال ۱۴۰۰ به بخش خصوصی داده شد اما اکنون پرورش صدف در فضای محدودی در حال انجام است و نیاز به محیط وسیع‌تری دارد. قرار است برای توسعه این صنعت شهرک زیست فناوری شهر دلوار در استان بوشهر به آن اختصاص پیدا کند ولی هنوز تجهیزات و زیرساخت‌های لازم برای تولید صدف به این شهرک منتقل نشده است.

قوام‌پور اضافه کرد: سازمان شیلات ایران حمایت‌های لازم را برای توسعه این صنعت انجام داده است اما چون شهرک زیست فناوری جزو زیرمجموعه شهرک‌های صنعتی قرار دارد هنوز زیرساخت‌های آبزی‌پروری مانند لاین آبرسانی و دفع فاضلاب و پساب به آن محل منتقل نشده است. وی با اشاره به برآوردهای ظرفیت تولید صدف در کشور گفت: ظرفیت اسمی بهره‌برداری در هر سال ۱۰ تن یا ۲۵۰ هزار قطعه صدف درشت در نظر گرفته شده است. کشورهای اروپایی، جنوب شرق آسیا، امریکا و کشورهای توریست‌پذیر مانند ترکیه، امارات و ارمنستان می‌توانند کشورهای هدف صادرات باشند.

قوام‌پور درباره قیمت صدف در بازارهای جهانی بیان کرد: صدف به صورت دانه‌ای به فروش می‌رسد. قیمت هر قطعه صدف به طور میانگین با قطر ۷ تا ۹ سانتیمتر با کیفیت رستورانی یک تا یک و نیم دلار است. این در حالی است که بچه صدف‌هایی که در داخل تولید می‌شوند با قیمت هزار تومان به فروش می‌رسند اما بچه صدف وارداتی دانه‌ای شش هزار تومان در استان‌های جنوبی فروخته می‌شود.

توجیه اقتصادی در تولید صدف

رئیس گروه پرورش ماهی در قفس شیلات استان بوشهر، تولید صدف را فعالیتی اقتصادی عنوان کرد و افزود: بیشترین هزینه در تولید آبزیان متعلق به غذاست. صدف هم از جلبک‌های دریایی تغذیه می‌کند که قیمت بالایی ندارد. این موضوع باعث شده است تولید صدف توجیه اقتصادی داشته باشد. وی به تنوع گونه‌های صدف در دریای خزر با خلیج فارس و دریای عمان اشاره کرد و افزود: گونه صدف‌های شمال با جنوب متفاوت هستند چون صدف‌های دریای جنوب در آب‌های با شوری بالا تولید می‌شوند. انواع صدف‌ها شامل خوراکی و مرواریدساز هستند که از پوسته صدف‌ها نیز برای مصارف آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود.

قوام‌پور تولید صدف را زمان‌بر عنوان کرد و افزود: تکثیر و تولید بچه‌صدف کاری سخت و جزو صنایع «های‌تک» است اما پرورش صدف کار سختی نیست چون دانش فنی و تجهیزات لازم برای تولید در کشور موجود است.

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟