پیشرفت قابل توجه پروژه لایروبی خلیج گرگان
به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا؛ نورالله عباسی روز سهشنبه در نشست خبری افزود: قبل از این هم برای اجرای لایروبی خلیج گرگان هزار میلیارد ریال اعتبار توسط سازمان برنامه و بودجه اختصاص یافته بود.
به گفته وی برای طرح لایروبی کانال آشور خلیج گرگان ۲ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال اعتبار از محل بودجه سازمان مدیریت بحران کشور در نظر گرفته شده که توسط سازمان برنامه و بودجه متناسب با گزارش سازمان بنادر و دریانوردی اختصاص مییابد.
وی خاطرنشان کرد: لایروبی ۸.۸ کیلومتر از کانال آشور بوده به پیشرفت فیزیکی ۵۸ درصد رسیده است.
عباسی افزود: برای اجرای لایروبی کانال آشور چهار دایک به وسعت ۱۴۵ هکتار ایجاد شده تا یک میلیون و ۱۶۰ هزار متر مکعب لای برداشت شود.
به گفته وی طرح نجات بخشی احیای خلیج گرگان مطابق مصوبه ستاد ملی هماهنگی تالابها به صورت پنج ساله از سال ۱۳۹۹ آغاز شده و در این طرح ۱۵ راهکار برای نجات این پهنه آبی پیشبینی شده است.
پس از حضور سید ابراهیم رییسی در خلیج گرگان در اسفند ماه سال ۱۴۰۰، وی دستور فوری آغاز لایروبی و رسوببرداری از کانالهای سهگانه منطقه را صادر کرد و پس از مدت کوتاهی با هماهنگی سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مجری و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا به عنوان پیمانکار، مرحله نخست این عملیات آغاز شد که برای انجام آن از اواخر مرداد ماه چندین دستگاه ماشین آلات سنگین برای لایروبی وارد کانال آشوراده شدند.
با وجود توجه دولت سیزدهم به مطالبه مردم گلستان برای نجات خلیج گرگان، مدنظر قرار دادن پایش لحظهای تغییرات خلیج گرگان و استفاده از این دادهها در اجرای طرحهای نجاتبخشی، همراه کردن جوامع محلی برای مشارکت و استفاده از ارتباطات بینالمللی در سطح ملی و استانی به ویژه با کشورهای همسایه خزر و به ویژه روسیه مورد تاکید علاقهمندان به محیط زیست است.
خلیج گرگان یکی از بزرگترین مخازن آب شیرین متصل به دریای خزر هست و تداوم زندگی بسیاری از جانداران در بزرگترین دریاچه زمین به اتصال آن با دریا وابسته است.
این پهنه سالهاست که گرفتار چالشهایی از جمله کمبود آب برای تجدید حیات آبزیان، شکار بیرویه، لایروبی نکردن کانالهای آبرسان، افزایش تعداد آببندان و مزارع پرورش ماهی در بالا دست شده و این عوامل بر بحرانی شدن شرایط منطقه افزوده و ضرورت تلاش برای حل آن را جدیتر کرده است.
درباره اخبار دریایی گستان بیشتر بخوانید: