۱۴۰۳/۱۰/۲۹

ناو هواپیمابر ساخت فرانسه توسط نیروی دریایی برزیل غرق شد

نیروی دریایی برزیل طی بیانیه‌ای از غرق ناو هواپیمابر سائوپائولو به دلیل وجود ماده سمی آزبست در این کشتی، طی یک عملیات کنترل شده خبر داد.
ناو هواپیمابر ساخت فرانسه توسط نیروی دریایی برزیل غرق شد

 

به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا؛ و به نقل از یورونیوز، نیروی دریایی برزیل علیرغم هشدارهای گروه های طرفدار محیط زیست، یک ناو هواپیمابرِ از رده خارج شده را در سواحل شمال شرقی این کشور در آب‌های اقیانوس اطلس غرق کرد.

این ناو هواپیمابر قدیمی که روزگاری پرچمدار نیروی دریایی بود، مملو از ماده سمی «آزبست» است و هیچ کشوری از جمله برزیل، اجازه پهلوگیری آن در سواحل خود را نمی‌داد.

این کشتی جنگی که دیگر به کلی زنگ‌زده بود، ساخت کشور فرانسه و از سال ۱۹۶۳ تا ۲۰۰۰ در خدمت نیروی دریایی این کشور بود. مقامات برزیلی پس از اینکه هیچ بندری حاضر به پذیرش این کشتی جهت اوراق کردن آن نبود، تصمیم به غرق کردن آن گرفت.
کارشناسان محیط‌زیست معتقدند با غرق شدن این کشتی، هزاران تن زباله سمی وارد آب‌های اطراف خواهد شد؛ بطوریکه یک گروه فرانسوی طرفدار محیط زیست به نام «رابین هود / Robin des Bois» آن را «یک بسته سمی ۳۰ هزار تنی» توصیف کرده است.

خانم مارینا سیلوا وزیر محیط زیست برزیل از نیروی دریایی این کشور خواسته بود تا با توجه به خطرات زیست‌محیطی ناشی از غرق شدن این کشتی، از این تصمیم صرف نظر کنند ولی با این حال گفته شد از آنجایی که این کشتی شناور در آب در یک مکان ثابت نبود، چاره ای جز این کار نبود.

داستان پر ماجرای ناو جنگی
برزیل ناو ۲۶۶ متری فرانسوی «فوش / Foch» را به قیمت ۱۲ میلیون دلار در سال ۲۰۰۰ از فرانسه خرید و نام آن را به «سائوپائولو» تغییر داد؛ تا اینکه در سال ۲۰۰۵ میلادی این کشتی دچار آتش‌سوزی شدیدی شد که احیای مجدد آن تقریبا صرفه اقتصادی نداشت.
داستان نابودی «سائوپائولو» از زمانی شروع شد که یک شرکت ترکیه‌ای به نام «سوک دنیزسیلیک» کشتی را به قیمت حدود ۱.۸ میلیون دلار در یک مزایده در سال ۲۰۲۱ خرید. این شرکت موظف بود ضمن بازیافت این ناو ۳۲ هزار تنی، زباله‌های سمی آن را مسئولانه دفع کند و در عین حال از فروش فلزات آن سود ببرد. اما طرح‌های این شرکت ترکیه‌ای با اعتراض گروه‌های زیست‌محیطی در ترکیه مواجه شد و انتقال این کشتی به بندری در ترکیه نیز منتفی شد.
در نهایت پس از سه ماه بلاتکلیفی، نیروی دریایی برزیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که این ناو در اواخر روز جمعه سوم فوریه ۲۰۲۳ در یک عملیات «برنامه ریزی شده و کنترل شده» غرق شد تا از تحمیل «خسارات لجستیکی، عملیاتی، زیست محیطی و اقتصادی به برزیل جلوگیری شود.»

در نهایت ناو هواپیمابر فوش که روزگاری توانایی حمل ۴۰ هواپیمای جنگنده را بر روی عرشه خود داشت در عمق ۵ هزار متری آب‌ها جای گرفت.

 

درباره اخبار بین المللی دریایی بیشتر بخوانید:

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟