۱۴۰۳/۱۰/۲۹
وزیر راه در مراسم گرامیداشت روز جهانی دریانوردی؛

منابع لازم برای تکمیل تجهیزات بندری پیش بینی شده است

وزیر راه و شهرسازی از تأمین تجهیزات بندری تا پایان دولت خبر داد و گفت: منابع لازم برای تکمیل تجهیزات بندری تدارک دیده شده است.
منابع لازم برای تکمیل تجهیزات بندری پیش بینی شده است

 

به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا، و به نقل از PMO؛ مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی سه شنبه شب در حاشیه مراسم گرامیداشت روز دریانوردی در سازمان بنادر و دریانوردی گفت: کارگروه اقتصاد دریامحور در دولت تشکیل شده است و در این کارگروه در حال جمع بندی بخشی از تصمیمات هستیم. بخشی از این تصمیمات شامل توسعه کریدور شمال-جنوب است تا بتواند بخش دریا محور ایران سهم خود را در اقتصاد دریا ایفا کند. در این دوره شعار اصلی ما «ایران راه» است که برای تحقق این شعار، تلاش می کنیم تا هرچه سریع تر کریدورهای شمال-جنوب را تکمیل کنیم.

عزم جدی دولت برای تکمیل کریدور شرق و شمال به جنوب

وزیر راه و شهرسازی برعزم جدی دولت برای تکمیل کریدور شرق و شمال به جنوب تاکید کرد و گفت: در تکمیل کریدور شرق و شمال به جنوب، خط ریلی چابهار به زاهدان دارای ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی است و در قطعه دوم؛ زاهدان- بیرجند- یونسی نیز عملیات ساخت با حضور رییس جمهور آغاز شده است؛ همچنین قرارداد همکاری به زودی با هند امضا می شود که بهره برداری از این خطوط ریلی برای تکمیل زنجیره کریدورهای ایران حائز اهمیت است.

عضو کابینه دولت سیزدهم تاکید کرد: اقتصاد چابهار با اتصال خطوط ریلی شمال-جنوب شکل می‌گیرد و در اقتصاد کشور موثر است.

به گفته بذرپاش، در تکمیل کریدور ساحلی جنوب که از شلمچه تا گوادر به طول ۱۸۵۰ کیلومتر است، تاکنون ۱۳۰۰ کیلومتر به پایان رسیده و ۵۵۰ کیلومتر مانده است که به دلیل اهمیت موضوع در کارگروه اقتصاد دریا مصوب شد تا این مسیر هرچه سریع تر تکمیل شود.

وی توضیح داد: در کارگروه اقتصادی احداث ۲۷ شهرک ساحلی در هرمزگان، خوزستان، بوشهر و سیستان و بلوچستان در برنامه است که مراحل تصویب را در شورای‌عالی شهرسازی و معماری می گذراند. ماهیت این شهرها، مسکونی، کشاورزی، پتروشیمی و سرمایه گذاری است و مقرر است تا تعداد قابل توجهی مسکن در شهرک‌های جدید احداث شود.

استقبال از واگذاری ظرفیت بنادر به بخش خصوصی، عمومی و سرمایه گذاران

وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر استقبال از واگذاری ظرفیت بنادر به بخش خصوصی، عمومی و سرمایه گذاران، محور بعدی کارگروه اقتصاد دریامحور را تکمیل اسلکه‌های رو- رو ریلی در بنادر به ویژه بنادر شمالی کشورو بندر امیرآباد عنوان کرد و گفت: بندر امیرآباد سرمایه‌گذاری خارجی متقاضی دارد.

تامین تجهیزات بندری تا پایان دولت سیزدهم

بذرپاش از تأمین تجهیزات بندری تا پایان دولت خبر داد و گفت: منابع لازم برای تکمیل تجهیزات بندری تدارک دیده شده است. سفارش‌گذاری در تولیدکننده داخل و خارج برنامه ریزی شده است. همچنین توسعه سیلوها در بنادر در دستور کار است.

مکانیزه کردن تخلیه و بارگیری کالاها از کشتی‌ها

وی مکانیزه کردن تخلیه و بارگیری کالاها از کشتی‌ها را برای رشد سرعت تخلیه و بارگیری از دیگر مواردی برشمرد که در سال جاری و سال بعد انجام خواهد شد.

قرارداد بلندمدت در بندر چابهار با هندی‌ها به زودی منعقد می‌شود

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: اتصال همه بنادر به خطوط ریلی از سیاست‌های اصلی وزارت راه و شهرسازی است. در این خصوص انعقاد قرارداد بلندمدت بهره‌برداری از بندر چابهار با هندی‌ها به زودی انجام می‌شود. بندر چابهار جذابیت بسیاری برای سرمایه‌گذاری دارد و هر کشوری که برای سرمایه‌گذاری در این بندر اعلام آمادگی کند ما طبق مقررات استقبال می‌کنیم.

جمع‌بندی قرارداد بلندمدت هندی‌ها در بندر چابهار به معاون حقوقی رئیس جمهور ارایه می‌شود

علی‌اکبر صفایی مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز در حاشیه این گفتگو عنوان کرد: قرارداد هندی‌ها در بندر چابهار پس از ۱۰ الی ۱۲ سال بلاتکلیفی جمع‌بندی شد. این جمع‌بندی را برای معاون حقوقی رئیس جمهور تا هفته آینده می‌فرستیم و با تأیید این فرایند کار به سرعت پیش خواهد رفت همچنین همین موضوع را هندی‌ها در داخل کشور خود دنبال می‌کنند.

وی تأکید کرد: فرمت قرارداد با طرف هندی در بندر چابهار نهایی شده است و این قرارداد به هر شکل که باشد منافع ایران را تأمین می‌کند

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟