روسیه بزرگترین تامین کننده نفت چین در سال 2023 بود
به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا، بر پایه این گزارش، مجموع صادرات حجم نفت خام روسیه به چین در سال ۲۰۲۳ با جهش ۲۴ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ به ۱۰۷.۰۲ میلیون تن (۲.۱۴ میلیون بشکه در روز) رسید.
این در حالی است که عربستان سعودی در همین مدت ۸۵.۹۶ میلیون تن نفت خام به چین صادر کرده که ۲ درصد کمتر از سال ۲۰۲۲ بوده است.
بدین ترتیب، سهم روسیه در واردات نفت خامِ چین به ۱۹ درصد ولی عربستان با اختصاص سهم ۱۵ درصدی به خود در جایگاه دوم قرار گرفت.
روسیه پیشتر هم به عنوان بزرگترین تامینکننده نفت چین مطرح بوده ولی عربستان سعودی بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ موفق شد تا با تقویت روابط خود با پکن این جایگاه روسیه را از آن خود کند.
با این حال، از سال ۲۰۲۲ و در پی اعمال تحریمهای غرب علیه بخش انرژی روسیه به دلیل تهاجم نظامی به خاک اوکراین، چین خرید نفت ارزانتر روسیه را افزایش داد. واردات نفت خام روسیه توسط روسیه در سال ۲۰۲۲ نیز با ۸ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۱ به ۸۶.۲۴ میلیون تن رسید.
تخفیفهای نفتی مسکو به پکن موجب شد تا با وجود افزایش ۱۱ درصدی حجم کلی واردات نفت خام چین کل هزینه خرید نفت این کشور در سال ۲۰۲۳ با ۷.۷ درصد کاهش در مقایسه با سال ۲۰۲۲ به ۳۳۷.۵ میلیارد دلار رسید.
واردات کلی نفت خام چین برای سال ۲۰۲۳ به رکورد ۵۶۳.۹۹ میلیون تن معادل ۱۱.۲۸ میلیون بشکه در روز رسید.
به رغم تنشهای ژئوپلیتیکی بین پکن و واشنگتن، به دلیل افزایش تولید نفت خام آمریکا، صادرات نفت خام از ایالات متحده به چین طی سال گذشته ۸۱.۱ درصد افزایش یافت و به ۱۴.۲۸۷ میلیون تن بالغ شد.
پس از آمریکا، بیشترین نرخ رشد واردات نفت چین از مبدا مالزی (۵۳.۷۲٪)، برزیل (۵۱.۴۰٪) و عراق (۶.۸۰٪) رخ داد که البته گفته میشود، چین با هدف دور زدن تحریمهای آمریکا، واردات نفت از ونزوئلا و ایران را در زمره محمولههای وارداتی از مالزی ثبت و گزارش میکند.
در مقابل، افزون بر عربستان سعودی، چین واردات نفت خام از عمان (۰.۵۶٪)، امارات عربی متحده (۲.۲۲٪)، آنگولا (۰.۲۰٪) و کویت (۲۶.۲۹٪) را در سال ۲۰۲۳ کاهش داد.
پس از روسیه و عربستان سعودی، عراق، مالزی، عمان، امارات عربی متحده، برزیل، آنگولا، کویت و ایالات متحده به ترتیب عمدهترین تامین کننده نفت چین در سال ۲۰۲۳ بودند.
منبع: یورونیوز
انتهای پیام/