دور نگه داشتن کشتی های عبوری از آب های سرزمینی ایران
به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا، و به نقل از یورونیوز؛ هشدار مشابهی در اوایل سالجاری و پیش از توقیف دو نفتکش توسط ایران در نزدیکی این تنگه که ۲۰ درصد نفت جهان از آن عبور میکند به کشتیرانان داده شده بود.
این هشدار در حالی انجام میشود که ایران و ایالات متحده به یک توافق نزدیک شدهاند که میلیاردها دلار دارایی مسدود شده ایران در کره جنوبی را در ازای آزادی پنج ایرانی-آمریکایی بازداشت شده در تهران آزاد میشود. با این حال این هشدار همچنان نشان میدهد که تنشها در دریا بالا است.
ایالات متحده آمریکا در حال حاضر در حال بررسی طرحهایی برای استقرار نیروهای مسلح در کشتیهای تجاری در تنگه هرمز است.
تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در خاورمیانه تایید کرد که این هشدار داده شده است اما از ارائه جزییات خودداری کرد.
هاوکینز گفت که یک گروه دریایی تحت حمایت ایالات متحده بهنام «ساختار امنیت بینالمللی دریایی» دریانوردان منطقه را از اقدامات احتیاطی مناسب برای به حداقل رساندن خطر تصرف بر اساس تنشهای کنونی منطقهای مطلع میکند.
وی تصریح کرد که آنها دنبال تنشزدایی هستند و به کشتیها توصیه میکنند تا حد امکان از آبهای سرزمینی ایرانی دور بمانند.
در اقدام جداگانه دیگری، شرکت اطلاعات خصوصی معروف به آمبری (Ambrey) وابسته به اتحادیه اروپا که بر عبور و مرور در تنگه هرمز نظارت دارد گفت که درباره احتمال حمله به یک کشتی تجاری با پرچم ناشناخته در تنگه هرمز در ۱۲ تا ۷۲ ساعت آینده هشدار داده است.
این شرکت گفته است که پیش از این نیز پس از صدور اخطاریه مشابه، یک کشتی تجاری از سوی مقامات ایرانی به بهانه واهی توقیف شده بود.
آسوشیتدپرس نوشت که ماموریت تحت رهبری اتحادیه اروپا که آگاهی دریایی اروپا در تنگه هرمز نامیده میشود به درخواست برای اظهارنظر پاسخ نداد.
تنگه هرمز در آبهای سرزمینی ایران و عمان قرار دارد که باریکترین نقطه آن تنها ۳۳ کیلومتر عرض دارد. عرض خط کشتیرانی در هر دو جهت تنها سه کیلومتر است.
موجی از حمله به کشتیها و توقیف آنها در سال ۲۰۱۹ پس از خروج دونالد ترامپ از توافق هستهای با ایران شکل گرفت که تمام آنها به ایران منتسب شده است. این حملات در اواخر آوریل امسال از سر گرفته شد زمانی که ایران در فاصله کمتر از یک هفته دو نفتکش را توقیف کرد.
انتهای پیام/