۱۴۰۳/۱۰/۲۹
رییس هیات مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران، با تاکید بر اهمیت فناوری در صنایع دریایی تشریح کرد

حلقه گمشده صنعت و تجارت بین‌المللی

رییس هیات مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران، اعلام کرد: مهم‌ترین چالش صنعت و تجارت بین‌المللی کشور ما «فناوری» است.
حلقه گمشده صنعت و تجارت بین‌المللی

 به گزارش «گفتمان دریا»، حسن رضا صفری، رییس هیات مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران با اشاره به نقش مهم و محوری توسعه فناوری‌های جدید در صنایع دریایی و دریانوردی، گفت: با توجه به این که بزرگترین و پیچیده‌ترین حوزه‌های فناوری مربوط به دریا است و مهم‌تر از آن روند رشد و نفوذ فناوری به شکل تصاعدی در صنایع و حمل و نقل دریایی آن هم مطابق الزامات بین المللی در حال پیشرفت است، در صنایع دریایی اگرفناوری‌های جدید را اعمال نکنیم، در هیچ بندری ما را پذیرا نخواهند شد. در صورت بی‌توجهی به موضوع فناوری و عدم پیشرفت مطابق با تکنولوژی روز دنیا، قادر نخواهیم بود تا با کشتی‌های خود به تجارت دریایی بپردازیم.

صفری با تاکید بر اینکه در شورای تخصصی صنعت دریایی کشور باید به بحث فناوری توجه ویژه‌ای شود، گفت: همچنین لازم است این شورا مرجع شبکه‌سازی بخش خصوصی در حوزه دریا و صنایع دریایی باشد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی شبکه‌سازی‌های ما منوط به شرکت‌ها و سازمان‌های سنتی کشور شده بود اما امروزه شرکت‌ها به ویژه شرکت‌های تخصصی وتشکل‌های بسیار زیادی در عرصه دریایی کشور بروز و ظهور دارند؛ بنابراین یکی از کارهایی که باید امروز انجام شود بازتعریف ترکیب، تنوع و عناوین شرکت‌ها وارگان‌های دریایی کشور است. امروزه صنایع دریایی ما به حدی در حال پیشرفت است و تنوع دست‌اندرکاران  وذی نفعان آن به حدی زیاد شده است که باید دایرکتوری‌ها به روزرسانی، کامل‌تر و متنوع‌تر شود.

نقش پررنگ تشکل‌های دانش‌بنیان

صفری، با اشاره به نقش رسانه‌ها و ارگان‌های مطالبه‌گر در انعکاس صدای فعالان وصاحبان صنایع کشور، گفت: در این میان نقش تشکل‌ها به خصوص تشکل‌های علمی و دانش‌بنیان پررنگ‌تر است. اگر این انعکاس صدا و مطالبات از طریق تشکل‌ها وشبکه‌سازی انجمن‌های علمی صورت گیرد به طور قطع اثرگذاری بیشتری خواهد داشت. کمااینکه تجربه حضور و اعلام نظر انجمن مهندسی دریایی ایران در فرآیند برنامه هفتم توسعه نشان داد که بلندترین  وموثرترین صدا، صدای تشکل‌های علمی و دانش بنیان است.

صفری همچنین با تشریح برخی از اقدامات انجام شده از سوی انجمن مهندسی دریایی ایران، افزود: این انجمن، تنها انجمن علمی دریایی در این کشور است که برای پرداختن به ماموریت‌ها و رسالت‌های خود اهداف مهمی را تعریف کرده  وبرنامه‌های متعددی را دنبال می‌کند. انجمن مهندسی دریایی و به طور کلی انجمن‌های علمی را باید انجمن‌های صنفی دانش بنیان دانست یا انجمنی که امورات صنفی را هم به شکل علمی پیگیری می کند. در واقع، ما انجمن علمی مهندسی دریایی ایران را یک انجمن علمی صنفی دانش‌بنیان  می‌دانیم.

رییس هیات مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران گفت: پیگیری امور در تشکل‌ها با شبکه‌سازی شکل می‌گیرد که تشکیل شورای تخصصی صنعت دریایی گام بسیار مهم و مثبتی در این شبکه سازی است و انجمن مهندسی دریایی ایران از هر گونه شبکه‌سازی، توسعه عضویت‌ها  واتحاد و هم‌افزایی استقبال می کند و ورود بسیار جدی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه در یکساله گذشته اقدامات مهمی از سوی انجمن مهندسی دریایی ایران صورت گرفته است، تصریح کرد: این اقدامات نشان دهنده اهمیت تشکل‌ها و شبکه‌سازی است و از جمله آن‌ها می‌توان به پیگیری و مشارکت در ابلاغ سیاست‌های کلان توسعه اقتصاددریامحور و حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری برای تبیین الزامات سیاست‌های کلان توسعه اقتصاد دریامحور اشاره کرد. صفری، پیگیری ورود موضوع کلیدی اقتصاد دریا و ترانزیت به برنامه هفتم توسعه برای اولین بار را از دیگر دستاوردهای اقدامات انجمن طی یکسال گذشته اعلام کرد و گفت: تهیه و تنظیم فرم‌های ارزیابی برای اجرای سیاست‌ها ، برنامه‌ها  وتدابیر رییس جمهور شهید برای ارائه در جلسه سال گذشته شورای عالی صنایع دریایی، برگزاری سه نشست هم‌اندیشی در ارتباط با برنامه نوسازی ناوگان دریایی کشور و تهیه الگوی چند وجهی توسعه صنایع دریایی براساس اسناد بالادستی برخی دیگر از اقدامات این انجمن طی یکسال اخیر است.

او همچنین از فعالیت‌های دیگری همچون برگزاری نشست‌های متعدد هم‌اندیشی برای حل مشکلات صنعت دریایی کشور، تهیه الگوی کشتی‌سازی ناو و ارائه در سه نشست تخصصی و همچنین انجام مکاتبات متعدد با مسئولین عالی رتبه و حضور فعال وهمراه و ارائه‌هایی در نشست‌های هم‌اندیشی شورایعالی عالی صنایع دریایی و عقد تفاهم‌نامه‌هایی برای انجام کارهای علمی بنا به درخواست موسسه آموزشی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران  و ... به عنوان دیگر اقدامات انجمن در یک سال اخیر یاد کرد.

صفری تاکید کرد: این‌ها محقق نمیشد مگر با هم‌افزایی و بازسازی ترکیب انجمن مهندسی دریایی ایران و شبکه سازی های جدیدی که با فعال کردن کمیته‌های تخصصی انجمن مهندسی دریایی ایران انجام گرفت.

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟