۱۴۰۳/۱۰/۲۹

تور صیادان شرق مازندران در خزر پهن شد

صیادان عضو ۱۳ شرکت تعاونی پره در میانکاله واقع در شرق استان مازندران از امروز یکشنبه هفدهم مهر ماه با پهن کردن تورهای ماهیگیری در آبهای ساحلی دریای خزر، فصل صید و صیادی را به صورت رسمی آغاز کردند.
تور صیادان شرق مازندران در خزر پهن شد

به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا ،کمیته مدیریت صید شیلات ایران فصل صید ماهیان استخوانی دریای خزر در مازندران را امسال در ۲ تاریخ هفدهم و ۲۲ مهر ماه تعیین کرد بر این اساس ۱۳ شرکت تعاونی پره منطقه میانکاله صید ماهیان استخوانی دریای خزر را امسال نیز همانند سال گذشته پنج روز زودتر نسبت به منطقه مرکزی و غرب استان صید را شروع کردند.

مدیر کل شیلات مازندران ورود صیادان شرق استان به دریا برای صید را با مجوز این اداره کل اعلام کرد و گفت که به دلیل نبود رودخانه شیلاتی منتهی به سواحل منطقه میانکاله برای رها سازی بچه ماهی سفید و کفال خیز بودن این منطقه ، کمیته صیادی شیلات ایران اجازه داده است تا تعاونی های مستقر در شرق استان ماهیگیری را از امروز شروع کنند.

قاسم کریم زاده توضیح داد : از آنجایی که  رها سازی بچه ماهی سفید به علت نبود رودخانه در شرق مازندران بسیار محدود انجام می شود ، شیلات در حمایت اقتصادی از صیادان شرق مازندران ، اجازه داد تا ماهیگیران این منطقه پنج روز زودتر از بقیه مناطق استان به دریا بزنند.

با توجه به این که حدود ۸۰ درصد ماهیان دریای خزر رودکوچ هستند و برای تخم ریزی باید به رودخانه ها مهاجرت کنند، ولی به دلایل مختلف از جمله برداشت بی رویه شن و ماسه، ساخت و سازهای غیرمجاز درحاشیه رودخانه ها و از بین رفتن مسیر مهاجرت ماهیان، زیستگاه های طبیعی ماهیان تخریب شده که همین امرباعث شده تا تکثیر بچه ماهی در مراکز بازسازی برای کمک به توسعه پایدار صید و صیادی یکی از اولویت های کاری شیلات شود.

طبق اعلام رسمی شیلات مازندران  امسال ۷۰ میلیون قطعه بچه ماهی سفید ، ۱۲میلیون قطعه بچه ماهی کپورو حدود پنج میلیون قطعه بچه ماهی خاویاری با هزینه حمل و نقل ۶میلیارد تومانی از سوی اتحادیه صیادی پره در رودخانه های شیلاتی استان رها سازی شد.

بر اساس آمار رسمی شیلات مازندران در فصل صید گذشته حدود یکهزارو ۶۰۰ تن ماهی استخوانی توسط صیادان پره از دریای خزر صید که کاهش حدود ۳۵ درصدی نسبت به فصل صید سال ۳۹۹ داشته است. 

به طور معمول فصل صید ماهیان استخوانی در دریای خزر از نیمه دوم ماه مهر شروع می شود و بسته به شرایط آب و هوایی و وضعیت صید  تا پانزدهم یا اواخر فروردین سال بعد ادامه می یابد.

صید و ماهیگیری در سواحل دریای خزر به روش ' پره ' است به این صورت که تورهایی با ارتفاع هفت تا ۱۰ متر و به طول یک هزار و ۲۰۰ متر به کمک یک قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا ( ۱۴ متری عمق دریا ) ریخته و پس از انباشته شدن از ماهیان استخوانی شامل گونه های کفال، سفید و کپور، به وسیله تراکتور به ساحل کشیده می‎شود.

سر صیاد ، فوکا پوش ( صیادان باچکمه های بلند) تور ریز ، چینت چی ( مرمت کار تور ) قایقران و تراکتور ران از نیروهای اصلی در انجام صیادی پره هستند.

گونه های کفال، ماهی سفید و کپور عمده ترین ماهیان استخوانی دریای خزر هستند که توسط ماهیگران صید و در بازار عرضه می شود.

 

منبع : ایرنا

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟