۱۴۰۳/۰۹/۰۱

توافق نظامی فیلیپین و ژاپن برای حفظ امنیت دریایی

رئیس جمهور فیلیپین در جواب خبرنگاران: اگر این توافق به فیلیپین در دفاع از ماهیگیران و قلمروی دریایی‌اش کمک کند،‌ دلیلی نمی‌بینم که ردش کنم.
توافق نظامی فیلیپین و ژاپن برای حفظ امنیت دریایی

 

به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا؛ وبه نقل از ایسنا، فردیناند مارکوس جونیور، رئیس جمهوری فیلیپین همچنین به خبرنگاران گفت: در پیگیری یک بسته بالقوه با توکیو موارد احتیاطی را در نظر داریم چون به دنبال اقدامات تحریک آمیز نیستیم.

نخستین سفر مارکوس به ژاپن از زمان به قدرت رسیدن در فیلیپین پس از آن صورت گرفته که به دولت آمریکا دسترسی به پایگاه‌های نظامی بیشتر در فیلیپین را بر اساس توافق "نیروهای بازدیدکننده" داده است؛ اقدامی که چین آن را تضعیف ثبات منطقه‌ای و تشدید تنش می‌داند.

این توافق قوانینی را برای حضور هزاران سرباز آمریکایی در داخل و خارج از فیلیپین و برای انجام مانور ارائه می‌کند.

مارکوس همچنین پیش از بازگشت به فیلیپین به خبرنگاران گفت: اگر این توافق به فیلیپین در دفاع از ماهیگیران و قلمروی دریایی‌اش کمک کند،‌ دلیلی نمی‌بینم که ردش کنم.

رئیس جمهوری فیلیپین برای یک سفر پنج روزه در ژاپن بود تا روابط نزدیکتر امنیتی را با توکیو رقم بزند.

مارکوس و فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن توافقی را امضا کردند که بر اساس آن، به نیروهای مسلح دو کشور اجازه داده می‌شود تا با یکدیگر در جریان کمک رسانی زمان بلایا همکاری کنند؛ توافقی که بیشتر گامی به سوی توافقی بزرگتر پیش می‌رود که می‌تواند به دو کشور اجازه دهد تا نیروهای خود را در قلمروهای یکدیگر مستقر کنند.

رئیس جمهوری فیلیپین همچنین ادامه داد: همواره به ضرورت حفاظت از ماهیگیران کشورمان فکر می‌کنم. ما باید به وضوح نشان دهیم که از آب‌های خود حفاظت می‌کنیم و مطمئن می‌شویم که قلمروی دریایی ما همواره به رسمیت شناخته می‌شود.

فیلیپین با آمریکا توافق نیروهای بازدیدکننده را امضا کرده و توکیو نیز با انگلیس و استرالیا چنین توافقی دارد و همچنین میزبان بزرگترین و بیشترین نیروهای آمریکایی در منطقه است.

ژاپن با آمریکا و فیلیپین در اکتبر ۲۰۲۲ رزمایش مشترک برگزار کرد و حضور نظامی ژاپن در فیلیپین می‌تواند به مقابله با نفوذ چین در دریای چین جنوبی کمک بسزایی کند.

نخست وزیر ژاپن نیز گفت که دولت‌های مانیل و توکیو توافق کردند که چارچوبی را ایجاد کنند که به تقویت و هموار شدن روند برگزاری رزمایش‌های مشترک منجر شود.

رئیس جمهوری فیلیپین همچنین روز یکشنبه در گفت‌وگویی با روزنامه نیکئی گفت، کشورش ممکن است به دلیل نزدیکی به جزیره تایوان که توسط چین به عنوان یک استان جدا شده تلقی می‌شود، به یک درگیری احتمالی در تنگه تایوان کشیده شود.

وی افزود: وقتی به اوضاع در منطقه می‌نگریم، به ویژه تنش در تنگه تایوان می‌توانیم ببینیم که به دلیل موقعیت جغرافیایی، اگر درگیری در منطقه رخ دهد، فیلیپین هم به آن کشیده می‌شود.

 

درباره اخبار بین المللی دریایی بیشتر بخوانید:

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟