۱۴۰۳/۰۹/۰۳
اخبار بین المللی دریایی؛

تاثیر پرداخت های نقدی بر بازار حمل و نقل کانتینری

بررسی قراردادها حاکی از کاهش نرخ حمل کانتینری به نسبت سال گذشته می باشد، اما میانگین ۲۳۰۰ دلار به ازای حمل هر کانتینر ۴۰ فوتی در بازار نقدی حفظ شده
تاثیر پرداخت های نقدی بر بازار حمل و نقل کانتینری

 

به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا، «پیتر ساند» تحلیلگر ارشد حمل و‌ نقل دریایی و «امیلی استاسبل» تحلیلگر بازار دریایی مؤسسه Xeneta ضمن بررسی ابهامات موجود در بازار حمل‌و‌نقل دریایی در شش ماهه اول سال ۲۰۲۳ میلادی چشم‌انداز آینده این حوزه حمل و نقل را امیدوار کننده توصیف می‌کنند.

بر‌اساس این گزارش «پیتر ساند» معتقد است: برخی معاملات کلیدی در مسیر‌های مختلف به ویژه در تجارت خاور دور به دریای مدیترانه حاکی از آن است که مزایای قابل توجهی در انتظار حمل و‌ نقل دریایی در ماه‌های آینده سال ۲۰۲۳ میلادی می‌باشد.

وی ادامه می‌دهد: نرخ حمل کانتینر در حال حاضر در مسیر‌های شرق دور به شمال اروپا تا حدودی بالا رفته و کم کم رو به ثبات می‌گذارد.

به گفته وی سرنخ اصلی در آمار تجارت کانتینری طی ماه اخیر شرایط مثبتی است که در مسیر خاور دور به اروپا پیشِ رو‌ی صاحبان کشتی های کانتینری قرار می‌دهد که حاکی از بالا رفتن تقاضا در مقاصد شمال اروپا یا دریای مدیترانه است.

افزایش ۵۰ درصدی نرخ‌های نقدی

وی تأکید می‌کند: این افزایش تقاضا را در مسیر‌های خاور دور تا سواحل شرقی آمریکای جنوبی نیز می‌توان مشاهده کرد به گونه‌ای که در سه ماه اخیر نرخ‌های نقدی با افزایش ۵۰ درصدی از دو هزار دلار به بیش از سه هزار دلار رسیده است؛ بر این اساس اعتقاد دارم نرخ‌های تجارت این مسیر‌ها در سه ماه سوم نیز همچنان قوی بماند.

این گزارش حاکی است: در ادامه «امیلی استاسبل» نیز به عواملی که منجر به شرایط فعلی حمل و‌ نقل دریایی شده و مشکلات پیشِ روی می‌پردازد.

این تحلیلگر می‌گوید: بدون شک کاهش شاخص‌های کربن و کم شدن سرعت کشتی‌ها به منظور کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در تعیین نرخ‌ها بی‌تأثیر نیست، زیرا مسئولیت پذیری خطوط کشتیرانی را بالا برده، اما به تأخیر در حمل کالا کمک می‌کند.

بازار چالش برانگیز آمریکا

به گفتۀ وی این روز‌ها آمریکا نیز با کاهش ۲۰ درصدی واردات به تقاضا‌ی ضعیف بازار دامن می‌زند که من این موضوع را سرماخوردگی آمریکا می‌نامم؛ زیرا انتظار یک فصل اوج را به شکل عادی در آمریکا نداریم و اصلاً نمی‌توان انتظار داشت نرخ حمل‌و‌نقل در این کشور طی ماه‌های اخیر رشد زیادی داشته باشد.

به نظر می‌رسد عمده فروشان کالا‌های زیادی در اختیار دارند، اما تورم در آنجا بالاتر از نرخ رشد خرده فروشی است؛ بنابر‌این حجم واردات کالا از سوی آمریکا در مقایسه به سال قبل اندکی کاهش یافته است.

اگرچه برخی از کارشناسان به وضعیت و شرایط حمل‌و‌نقل در آمریکا به صورت لیوان پر یا نیمه خالی نگاه می‌کنند، اما شرایط به گونه‌ای پیش می‌رود که بازار چالش برانگیزی در انتظار این کشور است.

خشکسالی کانال پاناما

این تحلیلگر تأکید می‌کند: خشکسالی کانال پاناما نیز از فاکتور‌های دریایی است که به فاکتور‌های متعدد حمل‌و‌نقل و نرخ حمل کانتینر تأثیر می‌گذارد، زیرا زمان عبور کشتی‌های بزرگ از این کانال از ابتدای ژوئن تا به حال ۱۰ تا ۱۱ روز طول می‌کشد که این کار هزینۀ زیادی را به حمل و‌ نقل دریایی تحمیل و به محدودیت‌های موجود اضافه می‌کند.

بدین ترتیب همه آنچه در بالا اشاره شد می‌تواند بر حمل‌و‌نقل دریایی تأثیر مثبت و منفی خود را داشته باشد؛ اما پیش‌بینی‌های مؤسسه Xeneta حاکی از آن است که بازار به سمت ثبات بیشتر میل می‌کند.

منبع:مانا به نقل از پورت نیوز

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟