۱۴۰۳/۰۹/۰۲
اخبار بین المللی دریایی؛

انتقال نفت تحریمی روسیه از طریق هند به آلمان

آلمان با وجود وضع تحریم‌ها علیه روسیه به ویژه قطع واردات نفت بعد از آغاز جنگ اوکراین، حالا نفت روسیه را به طور غیر مستقیم وارد می‌کند.

 

به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا، بنا بر گزارش تحقیقی اشپیگل، به دلیل جنگ در اوکراین، آلمان واردات مستقیم نفت خود از روسیه را متوقف کرده است. اما اکنون نفت روسیه ظاهراً از طریق یک مسیر انحرافی به آلمان می رسد.

ارقام اداره آمار فدرال آلمان نشان می دهد که این کشور به واردات مقادیر زیادی نفت روسیه از طریق هند ادامه می دهد. طبق اعلام این نهاد آلمانی در ویسبادن واردات فرآورده های نفتی از هند در هفت ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از دوازده برابر شده است و ارزش آنها از تنها 37 میلیون یورو در هفت ماه اول سال 2022 به 451 میلیون یورو از ژانویه تا ژوئیه 2023 افزایش یافته است.

از سوی دیگر، هند در حال حاضر مقادیر زیادی نفت خام از روسیه خریداری می کند. همانطور که موسسه تجزیه و تحلیل Vortexa محاسبه کرده است تنها در ماه ژوئیه تقریباً 60 میلیون بشکه (هر کدام 159 لیتر) خرید انجام شده است که این معادل حدود 40 درصد از کل واردات نفت این پرجمعیت ترین کشور جهان است. اما در سال 2021 سهم روسیه از واردات نفت هند تنها دو درصد بود.

از زمان آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، جریان های تجاری اساساً تغییر کرده است. در حالی که اتحادیه اروپا، از جمله، واردات نفت خام روسیه از طریق دریا را ممنوع کرده و گازوئیل و بنزین روسیه را تحریم کرده است، و آلمان واردات مستقیم نفت خود از روسیه را متوقف کرده است، هند حتی تاکنون نفت بیشتری از روسیه خریداری کرده است و این اغلب با تخفیف های قابل توجه اتفاق می افتد و آمارها نشان می دهد که بخشی از این مواد به شکل فرآوری شده به آلمان می رسد.

اداره آمار فدرال آلمان اعلام کرده که که واردات از هند عمدتاً نفت گاز بوده که برای تولید گازوئیل یا نفت گرمایشی استفاده می شود. هند اخیرا بخش قابل توجهی از این نفت گازها را از نفت خام روسیه تولید می کند.

ذینفعان بزرگ این تجارت، صاحبان پالایشگاه های بزرگ هند هستند؛ به عنوان مثال، شرکت صنعتی Reliance، که به خانواده میلیاردر هندی آمبانی تعلق دارد و یا نایارا انرژی، اپراتور دومین پالایشگاه بزرگ این کشور. یکی از مالکان اصلی نایارا، شرکت نفت روسیه روسنفت است که مدعی است بیش از 49 درصد از سهام آن را در اختیار دارد. 49 درصد دیگر متعلق به کنسرسیومی است که گروه سرمایه گذار روسی UCP تقریبا نیمی از آن را در اختیار دارد.

بر اساس آمارهای رسمی در هفت ماهه اول سال جاری، فرآورده های نفتی از هند به ارزش 451 میلیون یورو به آلمان وارد شده است. این 2.4 درصد از کل واردات محصولات نفت معدنی آلمان در این دوره بود که در مدت مشابه سال گذشته تنها 37 میلیون یورو بود.

گئورگ زاخمان از اندیشکده بروگل در بروکسل به خبرگزاری فرانسه درباره توسعه واردات نفت از هند گفت که بسیار محتمل است که آلمان و دیگر کشورهای اروپایی به طور ضمنی نفت روسیه را خریداری کنند. به گفته وی به محض مسدود شدن یک مسیر تجارت مستقیم، بازار قادر است به طور غیرمستقیم آن را متعادل کند. وی افزود: حتی اگر منشأ دقیق این نفت خام وارداتی «مخفی» باشد، احتمالاً روسی است.

زاخمن همچنین معتقد است که بعید است که تحریم اتحادیه اروپا به طور قابل توجهی صادرات نفت روسیه را کاهش دهد. این کارشناس در مورد طرح سقف قیمت نفت روسیه هم گفت از آنجایی که روسیه به طور کلی مقادیر بسیار زیادی نفت صادر می کند، "درآمد آن بسیار بالا باقی می ماند."

شکست غرب در طرح اعمال سقف قیمت نفت روسیه

کشورهای غربی همچنین سقف قیمتی برای نفت روسیه در نظر گرفته‌اند که می‌خواهند با استفاده از قدرت بازار خود در بخش‌های کشتیرانی و بیمه آن را در سطح بین‌المللی اعمال کنند. طبق اطلاعات اشپیگل، این مکانیسم طبق برنامه عمل نمی کند.

کشورهای جی هفت ، اتحادیه اروپا و استرالیا سال گذشته توافق کردند که نباید بیش از 60 دلار برای نفت روسیه پرداخت شود. بر اساس این توافق این امر باید در سطح بین المللی با کمک قدرت بازار کشورهای صنعتی در زمینه شرکت های کشتیرانی و شرکت های بیمه اجرا شود. آنها باید متعهد شوند که دیگر نفت روسیه را که با قیمت های بالاتر خریداری می شود، حمل نکنند.

با این حال، بر اساس تحقیقات موسسه KSE دانشکده اقتصاد کیف، نفت روسیه در مهمترین بنادر صادراتی این کشور با قیمت های قابل توجهی بالاتر فروخته می شد که اخیراً بیش از 70 دلار در هر بشکه بود. بنجامین هیلگنستاک از موسسه KSE به "اشپیگل" گفت: مقررات ابداع شده توسط کشورهای غربی تنها در صورتی می تواند کارساز باشد که دولت ها به طور معتبر به شرکت ها نشان دهند که آن را اجرا خواهند کرد.

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟