استفاده ازخارجی ها درتهیه نقشه توسعه دریامحور

به گزارش «گفتمان دریا»، مسعود پزشکیان روزدوشنبه، اول اردیبهشت ماه ،در جلسه توسعه دریامحور، خواستار معرفی مشاوران بین المللی مجرب برای تهیه نقشه جامع توسعه دریامحور از سوی وزارت راه و شهرسازی شد.
جلسه «توسعه دریامحور» با دستور کار بررسی اساسنامه «سازمان توسعه دریامحور و منطقه مَکُران»، به ریاست مسعود پزشکیان و با حضور وزرا و مسئولان مرتبط برگزار شد.
در این نشست، که گزارش آن از سوی وزارت راه و شهرسازی منتشر شده است، اساسنامه جدید تدوین شده با تغییراتی به خصوص در زمینه اصلاح نقش دولت از متصدی اجرا به متولی و توجه ویژه به افزایش مشارکت مردم و بخش خصوصی به جای نقشآفرینی دستگاههای دولتی در توسعه دریامحور، با تمرکز ویژه بر منطقه مَکُران، از سوی عبدالعلیزاده، نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور، تشریح شد.
رئیس جمهور در این نشست ضمن تشکر از تهیه این اساسنامه اظهار کرد: هر اقدامی در زمینه توسعه دریامحور و به ویژه منطقه مَکُران، از جمله تهیه اساسنامه سازمان توسعه دریامحور، باید معطوف به نقشه جامع و تعریف اهداف و دورنمای کلان سواحل جنوبی و شمالی کشور انجام شود. اگر این نقشه را نداشته باشیم، هر اقدامی ممکن است ما را از هدف اصلی دور کرده یا حداقل تأمینکننده کامل و دقیق اهداف ما نبوده و نیاز به اصلاحات بعدی داشته باشد.
پزشکیان با اشاره به اینکه اساسنامه سازمان توسعه دریامحور باید نقش و سهم هر بخش دولتی و نیز بخشهای مردمی، تعاونی و خصوصی را به دقت لحاظ کند، افزود: نقش و سهم بخشهای دولتی و غیردولتی در نقشه جامع و اهداف کلان طرح توسعه مشخص میشوند و لذا بررسی اساسنامه متوقف بر تهیه این نقشه جامع است.
رئیس جمهور تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی و دیگر دستگاهها و بخشهای مسئول باید هر چه سریعتر از میان توانمندترین مشاوران بینالمللی، مجربترین آنها را برای تهیه نقشه جامع مورد نیاز انتخاب و معرفی کنند.
پزشکیان گفت: همه شهرهای بزرگ ما و در راس آنها تهران با مشکلات محیط زیستی متعدد، به خصوص در زمینه تأمین آب، مواجه هستند و توسعه دریامحور راه نجات کشور از وقوع یا عبور از بحرانهایی است که مخاطرهای مثل کم آبی میتواند در شهرهای بزرگ ما ایجاد کند. لذا این برنامه باید از سوی همه دستگاههای مرتبط کاملا جدی گرفته شده و در اولویت کاری آنها قرار گیرد.
وی اظهار کرد: آنچه تا کنون تحت عنوان توسعه در کشور اتفاق افتاده، متکی به نگاه و رویکرد جامع و صحیحی نبوده، چرا که ظرفیتهای تعاملات و مراودات بینالمللی کشور را به خصوص در سواحل جنوبی نادیده گرفته یا به اندازه کافی به آن اهمیت نداده است؛ به تعبیر دقیقتر ما تا کنون زندگی را گذراندهایم و از توسعه واقعی کشور غافل بودهایم.
رئیس جمهور افزود: در مدت سپری شده از آغاز فعالیت دولت چهاردهم طرحهای زیربنایی متعددی از جمله در زمینه تکمیل و اتصال راهگذرها، رفع ناترازیها در زمینه انرژی، نیرو و آب، توسعه خطوط ریلی و جادهای و نظایر آن را پیگیری کردهایم، اما اینها هر کدام حلقههایی هستند که باید در نهایت به یکدیگر متصل شوند تا به بهرهبرداری حداکثری برسند؛ محور اتصال همه اینها انتقال کانون توسعه کشور به سواحل جنوبی و به خصوص منطقه مَکُران است.
در این جلسه مقرر شد ترتیبات شناسایی و معرفی مشاور بینالمللی تهیه نقشه جامع توسعه دریامحور هر چه سریعتر از سوی وزارت راه و شهرسازی با همکاری وزارت امور خارجه پیگیری و به نتیجه برسد.