تدوین قوانین مربوط به معادن دریایی
به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا؛ مسعود زمانی پدرام در ششمین نشست کمیته منابع غیر زنده دریایی، از آماده و تنظیم شدن یک آییننامه اجرایی جهت انجام امور مربوط به کمیته منابع غیر زنده دریایی خبر داد و گفت: از اعضای این نشست در خواست میشود در اسرع وقت پیشنهادات و نظرات خود را در مورد آییننامه یاد شده به دبیرخانه کمیته اعلام کنند.
زمانی پدرام، با بیان اینکه این آییننامه در ۹ ماده و یک تبصره توسط دفتر زمینشناسی دریایی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور تهیه شده است، اظهار کرد: در ماده یک آن به منابع غیر زنده دریایی شامل هر گونه منابع غیر زنده ارزشمند با منشا خشکی و دریا که منشا آنها زمینزاد یا منابعی با منشا زیستی است، اشاره میکند.
وی خاطرنشان کرد: منابع غیرزنده ارزشمند نیز میزانی از منابع گسترش یافته در سواحل و بستر دریا با درجه خلوص لازم بهره برداری و استخراج میشود، به طوری که مطالعه و استخراج آن از رسوبات بستر دریا برای انسان یا سایر موجودات زنده و یا گیاهان زیانآور نباشد.
مدیرکل دفتر بررسیهای زمینشناسی دریایی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور منابع غیر زنده دریایی را شامل منابع معدنی، کانیهای سنگین باارزش و راهبردی، فلزات استراتژیک و عناصر اقتصادی نظیر لیتیوم، عناصر نادر خاکی، چشمهها و سفرههای آب شیرین زیردریایی، هیدروکربورها نظیر نفت، گاز، هیدراتهای گازی، منابع تولید انرژی نظیر انرژی امواج و جریانهای جزر و مدی، استحصال املاح از آب دریا، منابع سنگ لاشه و لوماشل عنوان کرد.
وی همچنین به امضای تفاهمنامه چند جانبه کمیته منابع غیر زنده دریایی توسط دکتر علیرضا شهیدی رئیس سازمان زمینشناسی و کمیته منابع غیر زنده اشاره کرد و گفت: پیشنویس این تفاهمنامه به دبیرخانه شورای عالی اقیانوسشناسی ارسال شده و هدف از این تفاهمنامه لزوم مشارکت و همکاری نزدیک و منسجمتر اعضاء در تهیه پروژههای متنوع و مرتبط با منابع غیرزنده دریایی است.
زمانی پدرام اظهار کرد: در این خصوص همکاران دفتر زمینشناسی دریایی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور طرحی را تحت عنوان "شناسایی عناصر نادر خاکی در پهنههای ساحلی و رسوبات دریایی جنوب کشور" در راستای تحقق اهداف این کمیته پیشنهاد دادهاند.
به نقل از روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، همچنین، در ادامه نشست کمیته منابع غیرزنده دریایی، دکتر لایقی از سازمان هواشناسی کشور در مورد کنفرانس بینالمللی طوفان گرمسیری PTC و بخش طوفانهای گرمسیری اقیانوس هند به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: این کنفرانس نامگذاری طوفان گرمسیری، افزایش توان علمی با مشارکت کشورهای همسایه، همکاری با سازمانهای بنادر و دریانوردی و شیلات کشور، ایجاد آمادگی لازم در مقابل هجوم طوفانها به سواحل کشور، بررسی برنامه پنجاهمین سالگرد تشکیل این بخش و نیز پیشنهاد یک گردهمایی برای بررسی اقلیم را به عنوان اهداف موردنظر در دستور کار قرار داد.
وی همچنین از حضور در بیست و ششمین نشست کمیته هماهنگی هواشناسی و آب شناسی دریای خزر CASPCOM خبر داد و گفت: این کمیته پنج جانبه شامل کشورهای حوزه دریای کاسپین است که با ایجاد ایستگاه دیدهبانی به بررسی تغییرات سطح آب دریای کاسپین و نیز شرایط اقلیمی آن میپردازد.
انتهای پیام/