۱۴۰۳/۰۲/۲۸

نگاهی اجمالی به توسعه صنعت دریایی کره جنوبی

نگاهی اجمالی به صنعت دریایی کره جنوبی به عنوان دهمین اقتصاد بزرگ جهان و بررسی زیر شاخه های اقتصاد دریامحور در طرح ریزی کلان این کشور.
نگاهی اجمالی به توسعه صنعت دریایی کره جنوبی

 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری گفتمان دریا؛ کره جنوبی با جمعیتی بالغ بر ۵۱ میلیون نفر و با ۱۰.۵ تریلیون پوند(طبق آمار 2020) دهمین اقتصاد بزرگ جهان بوده، و یکی از کشور های پیشرو در سرمایه گذاری های گسترده در صنعت دریایی به ارزش ۲۱.۹ میلیارد پوند(طبق آمار 2018) می باشد؛ این سرمایه گذاری در چهار زیر شاخه اصلی: کشتی سازی، تاسیسات ساحلی و بندری، فراساحل و انرژی، خدمات دریایی انجام شده است.


کشتی سازی
یکی از اساسی ترین اجزای صنعت دریایی کره جنوبی حوزه کشتی سازی می باشد، حدود یک سوم تولیدات صنعتی سنگین این کشور را به خود اختصاص داده است، صنعت کشتی سازی کره توانمندی تولید انواع شناور ها را دارد، اما ۸۰ درصد این راندمان ساخت کشتی به ۳ نوع کشتی : کانتینر بر، نفتکش و فله بر تعلق دارد.
از شرکت های نام آشنا که عموماً در حوزه های عومی شناخته شده تر هستند، ولی حوزه تخصصی و اصلی آنها صنعت کشتی سازی می باشد، می‌توان از: شرکت صنایع سنگین هیوندای، کشتی سازی و مهندسی دریایی دوو، و صنایع سنگین سامسونگ که جز ۵ شرکت مهم به لحاظ ثبت سفارش ساخت می باشند را نام برد.
این سه شرکت کشتی ساز ۸۵ درصد صنعت کشتی سازی داخلی کره جنوبی به ارزش ۲۰,۵ میلیارد پوند را در اختیار داشته و باقی این ظرفیت نیز در اختیار حدود ۷۰ شرکت کشتی سازی کوچک و متوسط این کشور می باشد.

تاسیسات ساحلی و بندری
اقتصاد ساحلی و بندری یکی دیگر از بهره وری های کشور کره جنوبی از صنعت دریایی می باشد، این کشور (طبق آمار سال 2019) ۶۰ بندر فعال داشته، که ۳۱ بندر آن در دسته بندی بنادر تجاری برای حمل و نقل بین المللی، و ۲۹ بندر ساحلی دیگر به عنوان قطب های حمل و نقل بازرگانی داخلی قرار داشته اند.
طبق همین آمار بندر Busan شلوغ ترین بندر کره جنوبی ۲۱,۷ میلیون کانتینر را جابجا و در رتبه ششم جهانی قرار گرفته است.
از سرمایه گذاری های دولت و وزارت اقیانوس و شیلات کره جنوبی(MOF) در این حوزه می توان از: ساخت ۱۲ بندر هوشمند، معرفی اینترنت اشیا (IOT)، توسعه هوش مصنوعی در بنادر (AT) و اتصال بنادر این کشور به اینترنت 5G یاد کرد.

انرژی و فراساحل
کشور کره جنوبی علیرغم فقر در ذخایر هیدروکربوری در محدوده جغرافیایی کشور خود یکی از تولیدکنندگان سازه های فراساحل همانند سکو های ثابت و شناورهای AHTV و PSV بوده و شرکت ملی نفت کره جنوبی از اصلی‌ترین سرمایه گذاران در حوزه نفت و گاز بین المللی در کشورهایی مانند: کانادا، ویتنام، اندونزی، قزاقستان، پرو، نیجریه و... بوده، پیش بینی ها از خروجی تحت کنترل این شرکت کره ای حدود ۶۰۰ میلیون بشکه نفت و ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی می‌باشد.
به دلیل فقدان منابع سوخت فسیلی کره جنوبی بر روی منابع انرژی های تجدید پذیر دریایی مانند: بادهای ساحلی و فراساحلی، امواج، جزر و مد و انرژی حرارتی اقیانوس ها(OTEC)، سرمایه گذاری قابل توجهی داشته، که نتیجه آن در خلال سال‌های 2013 تا 2018 با افزایش ۱۷۷ درصدی تولید انرژی های تجدید پذیر دریایی کاملا مشهود است.

خدمات دریایی
خدمات دریایی شامل تحقیق و توسعه کلیه زیرشاخه‌های اقتصاد دریا محور، تامین مالی و خدمت رسانی های بیمه می باشد؛ عموماً تحقیق و توسعه دریایی در زمینه طراحی کشتی، مهندسی دریا، نظارت بر ساخت، مشاوره تخصصی، بیمه دریایی و تامین مالی کشتی سازی است.
از سال 1989 دولت کره جنوبی برنامه ریزی اساسی را برای حمایت از کشتی سازی ها به واسطه تامین مالی ساخت، تسهیل در صدور ضمانتنامه های بانکی و بیمه نامه های دریایی داشته؛ طبق بررسی های سال 2018 ارزش خدمات تحقیق و توسعه دریایی حدود 597 میلیون پوند بوده است.
کره جنوبی در مجموع حق و حقوق مربوط به بیمه در رتبه هفتم جهان قرار دارد، و در حال حاضر موسسات بین المللی در بازار بیمه که در حوزه بیمه های دریایی نیز فعال باشند، رو به رشد می باشد.

لازم به ذکر است، تمام این سرمایه گذاری ها در زمینه صنعت دریایی، مطابق استاندارد های محیط زیستی، سازمان بین المللی دریایی (IMO) تنظیم شده، برای مثال استاندارد های سوخت دریایی و مقابله با آلودگی های کشتیرانی و بنادر در دستور کار زیر شاخه های توسعه صنعت دریایی وجود دارد.

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

آخرین اخبار
نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟