۱۴۰۳/۰۹/۰۲
شرکت ژاپنی در حال تحقیق درباره سیستم های هوش مصنوعی برای خودکارسازی عملیات پهلوگیری است.

مانورهای خودکار در کنار اسکله

در سال 2021 یک کشتی ژاپنی اولین سیستمی را برای خودکارسازی مانورهای اتصال (MOL) به نمایش گذاشت.
مانورهای خودکار در کنار اسکله

 

به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا به نقل از ماریتایم اگزکیتیو، شرکت کشتیرانی ژاپنی کی لاین (K Line ) در حال توسعه سیستمی است که از هوش مصنوعی برای کمک به عملیات مانور و پهلوگیری برای کشتی ها استفاده می کند. این جدیدترین پروژه از یک سری تحقیقات در حال انجام در ژاپن برای بهبود عملیات ایمن کشتی و تحقق کشتی های خودران در آینده است. 

 

کی لاین که با شرکت تابعه خود کینکای ( Kinkai ) که کشتی‌های ساحلی و با برد کوتاه ‌دریایی را در ژاپن اداره می‌کند، کار می‌کند. این شرکت تحقیق و توسعه را برای "سیستم کمکی برای پهلوگیری/ جداسازی از اسکله به صورت ایمن" انجام خواهد داد. آنها به دنبال ترکیب تخصص توسعه یافته توسط دو شرکت حمل و نقل مهم ژاپنی با فناوری توسعه یافته توسط صنایع سنگین کاوازاکی هستند.

 

در حال حاضر، عملیات پهلوگیری در بنادر به خدمه کشتی با تجربه و آگاه نیاز دارد که با ویژگی های کشتی و تجهیزات پهلوگیری آن آشنا باشند. این عملیات اغلب توسط یک کاپیتان محلی آشنا با شرایط داخل و اطراف بندر انجام می شود.

 

شرکتهای ژاپنی در سیستم خود به دنبال ترکیب جدیدترین فناوری‌ها، از جمله هوش مصنوعی برای کمک به عملیات پهلوگیری/ جداسازی ایمن هستند. این اولین سیستم در جهان خواهد بود که پشتیبانی یکپارچه را برای کلیه عملیات های ضروری از جمله مانور در بندر و نظارت بر خط(Online) را ارائه می کند. کی لاین قصد دارد این سیستم را بر روی کشتی های داخلی که توسط کینکای اداره می شود، به عنوان محل آزمایش در طول تحقیق و توسعه نصب کند. هدف آنها این است که این سیستم را تا بهار 2025 مورد استفاده قرار گیرد.

 

این آخرین مورد از یک پروژه های در حال اجرا در ژاپن خواهد بود که بر جنبه های عملیات کشتی های خود ران تمرکز دارد. وزارت زمین، زیرساخت، حمل و نقل و گردشگری ژاپن (MLIT) عملیات پهلوگیری را در آگوست 2018 به عنوان بخشی از پروژه کشتی خودران خود انتخاب کرد. تیمی متشکل از شرکت کشتی سازی میتسوبیشی ( Mitsui E&S Shipbuilding Co.) ، شرکت کشتی رانی میتسویی ( Mitsui OSK Lines) ، دانشگاه علوم و فناوری دریایی توکیو، آزمایشگاه‌های آکیشیما (Mitsui Zosen) و شرکت خدمات دریایی و مسافری مول (  MOL Ferry Co.) نیز در حال مطالعه سیستم‌هایی برای خودکارسازی عملیات پهلوگیری هستند. در سال 2021 آنها اولین برنامه را با استفاده از کشتی مسافربری رو-رو 11400 تنی آفتابگردان شیریتوکو ( Sunflower Shiretoko ) متعلق به شرکت خدمات دریایی و مسافری مول برای پهلوگیری و عملیات جداسازی خودکار رو نمایی کردند. 

 

همچنین گروهی به رهبری میتسویی که بر روی پروژه ای تحت حمایت موسسه نیپون کار می کرد، با استفاده از پهپادها  عملیاتی برای جابجایی هوشمند شناورها  در اسکله خودکار انجام داد. تحقیق و توسعه در سیستم پهلوگیری بخشی از پروژه کمکی کی لاین است که هدف آن ارتقای بیشتر عملیات ایمن کشتی از طریق ادغام تخصص در عملیات و فناوری های پیشرفته است .

 

این شرکت به تحقیق و توسعه ادامه خواهد داد تا ایمنی را بیشتر از طریق ارائه پشتیبانی برای خدمه کشتی و کاهش حجم کاری آنها و همچنین برای تحقق کشتی های خودران در آینده افزایش دهد.

 

ژاپن در مواجهه با چالش هایی از جمله نیروی کار سالخورده و کاهش تعداد دریانوردان، انگیزه بالایی برای توسعه کشتیرانی خودران دارد. علاوه بر پروژه هایی که بر پهلوگیری تمرکز دارند، در سال 2022 چندین پروژه ناوبری مستقل را با استفاده از کشتی های خدماتی و کشتی های باری در آب های ساحلی ژاپن انجام شده است. 

 

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟