گردشگری دریایی گلستان تحت تأثیر پسروی آب خزر
به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا به نقل از ایسنا، سرپرست بنادر و دریانوردی گلستان گفت: فقدان زیرساختها و نبود عمق کافی در خلیج گرگان و دریای خزر موجب میشود تا فعالیتهای گردشگری دریایی نیز تحت تأثیر این عوامل قرار گیرد.
نورالله عباسی در گفتگو با خبرنگاران، با اشاره به پسروی آب دریای خزر، اظهار کرد: متأسفانه این مسئله هر ساله ما را با چالشهایی مبنی بر کمبود عمق برای فعالیت شناورها مواجه کرده که با نوسازی بخشی از اسکله بندرگز شرایط برای استفاده از پتانسیل های بندرترکمن و بندرگز فراهم شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا نوسازی اسکلهها در کنار لایروبی به کاهش پسروی آب دریای خزر کمک میکند یا خیر، پاسخ داد: در حال حاضر امکان فعالیت قایقهای موتوری کوچک در اسکلههای چوبی بندرگز و بندرترکمن فراهم میشود، همچنین عمق برخی از نقاط خلیج گرگان کمتر از ۲۰ سانتیمتر، ۵۰ سانتیمتر تا یک و نیم متر است که با انجام پروژه لایروبی، مسیر اسکله بندرترکمن تا دریا به عمق یک و نیم متر لایروبی خواهد شد.
عباسی ادامه داد: با اتمام این پروژه، کانال دسترسی برای تمامی شناورها ایجاد میشود تا معضل به گِل نشستن قایقها و عدم تردد آنها در مدت یک سال آینده برطرف شود.
سرپرست بنادر و دریانوردی گلستان با بیان اینکه در حال حاضر پسروی سطح آب خلیج گرگان به حدود ۲۳ سانتیمتر رسیده است، گفت: یکی از دلایل وقوع این مسئله کاهش حجم ورودی آب از کانال ولگا و ولگا-دن است که از طریق روسیه تأمین میشود، همچنین ورودی آب از نکارود به حجم بسیار کمی رسیده از سویی دیگر افزایش تبخیر و گرم شدن کره زمین خلیج گرگان را با خشکی مواجه کرده است.
وی اضافه کرد: از سال ۵۶ تا ۷۴ سطح آب دریای خزر روند صعودی پیدا کرد و از منفی ۲۸.۱۶ به منفی ۲۵.۷۸ رسیده و سطح آب به دو متر و ۳۸ سانتیمتر افزایش پیدا کرد اما از سال ۱۳۷۴ تاکنون سطح آب دریای خزر روند نزولی دارد و حدود یک و نیم متر از سطح آب کاهش پیدا کرده است.
عباسی با تأکید بر اینکه فقدان زیرساختها و نبود عمق کافی در خلیج گرگان و دریای خزر موجب میشود تا فعالیتهای گردشگری دریایی نیز تحت تأثیر این عوامل قرار گیرد، افزود: با این وجود هرگز نباید امید خود را از دست دهیم چراکه بارها در شرایط اضطراری و خاص، طبیعت روند طبیعی خود را در پیش گرفت و شرایط با عنایت خداوند به شکل معجزهآسایی تغییر کرد.
سرپرست بنادر و دریانوردی گلستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر پسروی آب دریای خزر، سواحل کشورهای حاشیه این دریا را هم با مشکل مواجه کرده و این کشورها سعی کردند برای فعالیتهای تجاری، ساخت بندر و غیره از عمقهای بیشتری استفاده کنند.
انتهای پیام/
منبع خبر: ایسنا