۱۴۰۳/۱۰/۲۹
به قلم دکتر فرهنگ شعفی

کاربرد مدیریت ساخته ها در صنایع دریایی

آشنایی با مدیریت ساخته ها و کاربرد آن در صنایع دریایی و فواید این تخصص برای توسعه پایدار کشور و حفظ سرمایه های ملی در همه ابعاد.
کاربرد مدیریت ساخته ها در صنایع دریایی

 

آشنایی با تخصص مدیریت ساخته ها و کاربرد آن در صنایع دریایی

مدیریت ساخته ها، تخصصی برای یکپارچه سازی نیازها و فرآیندهای بهره برداری ونگهداری و تعمیرات، فضاها و محل استفاده و فنآوری،  و به منظور اطمینان از حفظ و بهبود کارکرد ساخته های دست بشر و استمرار کسب و کار می باشد.

 این تخصص، با ابعاد توسعه پایدار کشور و مباحث ارتقای سطح تاب آوری ساخته ها و حفظ سرمایه های ملی شامل تمامی ساخته های در سطح کشور اعم از مجتمع ها و ساختمان های مسکونی، مجتمع های اداری و تجاری، بیمارستان ها، فرودگاه ها، مجموعه های صنعتی، صنایع دریایی، زیر ساخت ها و بسیاری ساخته های دیگر سر و کار دارد.

هدف این تخصص، حفظ سرمایه های فردی و ملی و ضرورت مهندسی و حفاظت از منابع مالی و دارایی ها در راستای افزایش بهره وری و بهره برداری صحیح و افزایش عمر و کارایی ساخته ها و کاهش هزینه های بهره برداری و نگهداری می باشد. توسعه مهارت های فردی در جایگاه مدیر ساخته ها، مستلزم فراگیری دانش هایی اعم از مدیریت بهره برداری، نگهداری و تعمیرات، مدیریت دارایی های فیزیکی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت کیفیت، رهبری و استراتژی، مدیریت اسناد و مدارک، مدیریت شرایط اضطراری و بحران و سایر زیر سیستم های آن است. مواجهه با چالش های بهره برداری صحیح و پیاده سازی راهبردهای مناسب برای نگهداری و تعمیرات در بخش های مختلف ساخته ها از مأموریت های این تخصص است. مدیریت ساخته ها در همه ساخته های بخش های دولتی، نهادهای عمومی و بخش خصوصی قابل پیاده سازی می باشد.

این تخصص، دارای اهداف بشرح زیر به منظور دستیابی به توسعه پایدار و ارتقای سطح تاب آوری و کاهش هزینه های دوران بهره برداری و نگهداری ساخته ها می باشد:

  • افزایش درک و حساسیت عمومی نسبت به مدیریت بهتر ساخته ها
  • توسعه کاربردی دانش، ابزارها و تکنیک های دانش مدیریت ساخته ها
  • ایجاد مبانی نظری درک شایستگی های اصلی تشکیل دهنده دانش مدیریت ساخته ها
  • نوآوری در زمینه های علمی و تحقیقاتی دانش مدیریت ساخته ها و کمک به پیشرفت و گسترش مرزهای جهانی این دانش
  • اشاعه و تولید دانش بومی مدیریت ساخته ها متناسب با ویژگی های فرهنگی، اجتماعی و فنی خاص کشور

متخصصان این رشته، آشنا با اصول و مبانی مدیریت ساخته ها و معیارها و روش های مناسب و صحیح بهره برداری و نگهداری از ساخته ها و همچنین کسب مهارت های لازم در خصوص زیر سیستم های مدیریت ساخته ها می باشند و به صورت علمی، فرآیندهای مدیریت ساخته ها اعم از یازده زیر سیستم مطابق استانداردهای مربوطه را در انواع متنوع ساخته ها پیاده سازی می نمایند و موجب ارتقای سطح تاب آوری ساخته ها و پایداری بیشتر آن ها  می گردند.

نقش و توانایی های متخصصان این رشته عبارتند از:

  • آشنایی با فنآوری های مدیریت ساخته ها و استفاده مناسب از آن ها
  • مدیریت کیفیت در ساخته ها
  • بهره برداری مطلوب و بهینه از ساخته ها
  • نگهداری و تعمیرات صحیح و با استراتژی های مناسب در ساخته ها
  • مشارکت محیطی و ارتقای سطح تاب آوری در ساخته ها
  • مدیریت توسعه و پایدار سازی
  • کاربرد مدل ها و استراتژی های مناسب در اداره ساخته ها
  • مدیریت ارتباطات و عوامل انسانی در ساخته ها
  • مدیریت مقابله با شرایط اضطراری و بحران در ساخته ها
  • مدیریت دارایی های فیزیکی در ساخته ها
  • مدیریت پروژه های نگهداری، تعمیرات  و مهندسی در ساخته ها
  • روش های مناسب تأمین منابع مالی برای اداره ساخته ها
  • کاهش هزینه های دوران بهره برداری و نگهداری از ساخته ها
  • مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست در ساخته ها

متخصصان این رشته، علاوه بر امکان ارائه خدمات مدیریت ساخته ها در قالب مشاوره مدیریتی و یا خدمات پیمانکاری مستقل در بخش خصوصی و در انواع ساخته ها، می توانند با تمامی دستگاه های دولتی و نهاد های عمومی متولی بهره برداری و نگهداری از ساخته ها اعم از زیر ساخت ها و سایر موارد، همکاری نمایند.

کاربرد تخصص مدیریت ساخته ها در صنایع دریایی

مدیران در صنایع دریایی در بخش های مختلف، با استفاده از تخصص مدیریت ساخته ها، می توانند با اتخاذ استراتژی های مناسب و متناسب با نیازها در همه ابعاد، اعم از استراتژی های نگهداری و تعمیرات(نت) شامل نت پیشگیرانه  (PM)، نت پیشگویانه  (PdM)، نت پیش اقدامانه  (MP)، نت بهره ور جامع (TPM)، نت متمرکز بر قابلیت اطمینان(RCM)  و با دیدگاه های کل نگر، راهبردی، سیستمی و فرآیندی، سطح کیفی بهره برداری از این صنایع را ضمن حفظ پایداری و استمرار فعالیت واحدهای مربوطه، ارتقا دهند.

مدیریت ساخته ها علاوه بر مدیریت خدمات عمومی اعم از حراست و نظافت در این صنایع، متولی مدیریت تخصصی و بهینه دارايی های فیزیکی و غیر ملموس مانند اعتبار، نیروی انسانی و امور مالی می باشد.

مدیر ساخته ها در صنایع دریایی، بویژه در بخش های با اهمیتی همچون کشتیرانی، کشتی سازی، سکوهای نفتی، شناورها، بنادر، اسکله ها و خدمات ناوبری، نقش بسیار مهمی در تدوین منشور ساخته های تحت مدیریت و یکپارچه سازی فرآیندهای یازده زیر سیستم مدیریت ساخته ها دارد.

اتخاذ تصمیمات راهبردی و کلیدی در راهبری تجهیزات و تأسیسات دریایی تحت مدیریت ساخته ها، اعم از انتخاب مدل مناسب و لزوم برون سپاری برخی از فعالیت های حوزه بهره برداری و نگهداری، مدیریت شرایط اضطراری و بحران، مدیریت ایمنی و بهداشت و محیط زیست دریایی، مدیریت مالی و تأمین منابع مورد نیاز، پایداری محیطی و راهکارهای ارتقای سطح کیفیت، تاب آوری و مدیریت بهینه مصرف انرژی، از نکات مهم لزوم پیاده سازی علمی مدیریت ساخته ها در صنایع دریایی می باشد.

مدیریت ساخته ها در صنایع دریایی، همچون مدیریت اجرایی و عامل در این صنایع، دارای ابعاد بسیار گسترده و متنوع بوده و در صورت پیاده سازی درست زیر سیستم های آن مطابق استانداردهای بین المللی دریایی، میتوانیم شاهد داشتن تأسیساتی پایدار و تاب آور باشیم.

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟