۱۴۰۴/۰۱/۲۳
خطوط کشتیرانی ایران در غرب دومین قاره بزرگ دنیا فعال شود

نسخه توسعه روابط دریایی ایران با آفریقا

راه ها و مزایای توسعه روابط دریایی ایران با غرب آفریقا تشریح شد.
نسخه توسعه روابط دریایی ایران با آفریقا

 به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا، مسعود برهمن، رئیس اتاق ایران و آفریقا ‌گفت: راه‌اندازی خطوط کشتیرانی برای غرب، شمال و جنوب آفریقا می‌تواند کمک بسیاری به توسعه روابط تجاری ما با این قاره کمک کند.

 وی افزود: اکنون ما فقط به شرق آفریقا و آن هم به زنگبار و مومباسا خط کشتیرانی داریم. برای مراوده با سمت دیگر این قاره مشکل داریم. خیلی از شرکت‌های ما سراغ کشتیرانی‌های مکزیک و ... می‌روند و از طریق شرکت‌های دیگر؛ بحث حمل‌و‌نقل را دنبال می‌کنند.

 رئیس اتاق ایران و آفریقا گفت: راه‌اندازی خطوط کشتیرانی به غرب و شمال آفریقا می‌تواند خیلی کمک کند. اگر خطوط خودمان راه‌اندازی شود و قیمت مناسبی داشته باشد، خیلی از تجار ما مترصد این هستند که روابطشان را با غرب آفریقا توسعه دهند.

 وی درباره مزایای مراوده با غرب آفریقا توضیح داد: هر قسمتی از قاره آفریقا داستان‌های خود را دارد، اما در غرب آفریقا می‌توانیم شرایط خوبی داشته باشیم. اکنون می‌توانیم محصولاتی را برای کل آفریقا تأمین کنیم. نیاز بخش‌های مختلف این قاره منهای آفریقای جنوبی به محصولات مختلف شبیه به هم است.

 برهمن اضافه کرد: آفریقای جنوبی در خیلی از زمینه‌ها خودش صاحب حرف است، اما ما تقریباً در ۷۰ درصد این قاره در زمینه‌های پزشکی، معدن، کشاورزی، لوازم خانگی و کشت فراسرزمینی؛ هم در صادرات و هم در واردات می‌توانیم فعال شویم.

وی ادامه داد: می‌توان به تجارت سنگ منگنز، خاک روی و اکسید فسفات با آفریقا وارد شد و از آنجا قهوه، چای، چوب و پنبه به ایران وارد کرد. می‌توانیم یک کار تهاتری با قاره آفریقا داشته باشیم. حتی از آن سو طلا، تیتانیوم، اورانیوم و چیز‌هایی که در مجموع قاره آفریقا دارد و به درد کارخانه ها و مواد اولیه ما می‌خورد؛ وارد کرد.

رئیس اتاق ایران و آفریقا گفت: با توجه به اینکه آفریقا توسعه نیافته‌ترین قاره است و صنعت آنچنانی ندارند، لذا حمل کالا‌ در تمام زمینه‌ها به این کشور بازار خوبی دارد. ضمن آنکه می‌توان ماشین آلات دست دوم ایران را هم به این کشور صادر کرد و مورد استقبال واقع شود.

 وی یادآور شد: آفریقا های‌تک نیست و صنعتی ندارد. کلاً اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها فقط آمده‌اند و به آنها کالا فروخته‌اند اجازه استقرار تکنولوژی و دانش فنی به آنها داده نشده است. اگر چهار جا کارخانه ایجاد کردند، خودشان بالای سرش هستند و محصول تولید کرده و صادر می‌کنند.

 برهمن بیان کرد: آنجا کارگر ارزان است و در حد بخور و نمیر به آنها حقوق می‌دهند لذا دیگر کشور‌ها آنچه تولید می‌کنند با خود می‌برند.وی توضیح داد: در ایران شهرک‌های صنعتی راکد داریم، خیلی از صنایع ما با ظرفیت پایین کار می‌کنند و یا متوقف و راکد شده‌اند. همکاری با آفریقا می‌تواند زمینه خوبی باشد.

وی افزود: ما با این صنایع صحبت کردیم، اگر یک مقدار جدیت داشته باشند و بخواهند حرکت جدی بکنند، صاحبان صنایع می‌توانند دستگاه‌هایشان را بردارند و با مشورت ما در کشور‌های آفریقایی که متقاضی هستند، این دستگاه‌ها را مستقر کنند.

منبع خبر: مانا

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟