۱۴۰۳/۰۹/۰۵
گردشگری دریایی؛

ساخت کانالی 11 کیلومتری برای ایجاد منطقه گردشگری در عربستان

صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان قصد تامین مالی پروژه ای به نام مرافی که شامل ایجاد یک کانال مصنوعی 11 کیلومتری می باشد را دارد.

 

به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا، بنابر بیانیه مطبوعاتی شرکت توسعه املاک و مستغلات روشن (ROSHN)، یک پروژه توسعه ای جدید که توسط صندوق سرمایه گذاری عمومی (Public Investment Fund) عربستان تامین مالی می شود، شامل یک کانال مصنوعی با طول 11 کیلومتر و پنهای 100 متر خواهد بود.

عربستان، بزرگترین صادر کننده نفت در جهان، خود را برای نظم نوین جهانی، جایی که سوخت های فسیلی دیگر به عنوان پیشران اقتصاد این کشور عمل نخواهند کرد، آماده می کند. عربستان پروژه های بلندپروازانه ای مانند نئوم و لاین را آغاز کرده است که با استانداردهای ساخت و ساز امروزی مطابقت ندارند.

جدیدترین نمونه از تلاش های عربستان در این زمینه معرفی یک مجموعه آب کنار به نام مرافی (MARAFY) است که در شمال منطقه جده، پایتخت عربستان، ساخته خواهد شد. این منطقه فاقد پهنه آبی است، از این رو ابتدا باید این مساله مهندسی شود.

نخستین کانال در عربستان

تا پیش از این، عربستان با پروژه های بلندپروازانه ای که با هنجارهای ساختمان سازی فعلی مطابقت ندارند، توجهات را به سوی خود جلب کرده بود. به عنوان نمونه، شهر خطی لاین دسترسی به امکاناتی مدرن را نوید می دهد. اما به رغم تمام پروژه های توسعه و استفاده از فناوری های پیشرفته، عربستان در منطقه ای خشک قرار دارد و هرگز یک کانال در آن ساخته نشده است.

این کشور ساخت یک کانال عظیم برای پروژه مرافی را مد نظر قرار داده است. این کانال تقریبا 11 کیلومتری با گسترش نهر ابحر (Obhur Creek) ساخته می شود. اما این ساختار فقط برای اهداف زیبایی شناسی نخواهد بود، بلکه امکان قایقرانی در آن وجود خواهد داشت و خانه ها و جوامع را در منطقه به هم پیوند می دهد. پس از تکمیل، تخمین زده می شود پروژه مرافی حدود 130000 نفر را در خود اسکان دهد.

با ساخت این کانال، پروژه مرافی قصد دارد خود را در باشگاه شهرهای بزرگ مانند شیکاگو، استکهلم، هامبورگ، و لندن قرار دهد. نواحی کنار آب این پروژه به عنوان مناطق تفریحی و سرگرمی برای ساکنان عمل خواهند کرد و مکانی دیدنی را برای توسعه املاک و مستغلات ارائه می دهند.

عربستان - یک هاب جهانی

پروژه مرافی شامل چندین منطقه می شود که هر کدام دارای ویژگی های متمایز هستند و میراث فرهنگی و معماری منطقه را در طراحی خود به نمایش می گذارند. این مناطق و شهر جده با یک سامانه حمل و نقل چندوجهی به هم متصل خواهند شد که شامل اتوبوس، تاکسی آبی، یک ایستگاه مترو و کانالی به فرودگاه ملک عبدالعزیز می شود.

به گفته دیوید گروور، مدیر عامل گروه روشن، این یکی از پروژه های نمادینی است که شهر جده را به عنوان مقصدی در سطح جهان مطرح کرده و یک جامعه پر جنب و جوش و اقتصادی پر رونق را ایجاد می کند. پروژه مرافی یک تغییر دهنده بازی در بخش توسعه املاک و مستغلات خواهد بود، سطح توسعه در منطقه را بالا می برد، کیفیت زندگی را افزایش می دهد و اثری قابل توجه بر شهر جده می گذارد.

گیگا پروژه مرافی نقطه عطف قابل توجهی برای گروه روشن محسوب می شود.

عربستان امیدوار است که مقاصد نمادین این کشور پس از تکمیل، بازدیدکنندگان و ساکنان را از سراسر جهان جذب کنند. این کشور موقعیت جغرافیایی خود را به عنوان مزیتی برای تبدیل شدن به یک هاب اقتصاد جهانی معرفی کرده است.

با پروژه های بلندپروازنه ای مانند نئوم و مرافی، به نظر می رسد عربستان برای تحقق این امر سنگ تمام گذاشته است.

منبع: عصر ایران

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟