۱۴۰۳/۱۱/۲۰
نماینده ویژه رئیس‌جمهور، دو اولویت اقتصاد دریامحور را تشریح کرد

تغییر رویکردها برای توسعه پایدار

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور، دو اولویت مهم برای تحقق اقتصاد دریامحور را معرفی کرد.
تغییر رویکردها برای توسعه پایدار

  به گزارش پایگاه خبری «گفتمان دریا»، علی عبدالعلی‌زاده، در نشست کارگروه اقتصاد دریا محور که در استان هرمزگان برگزار شد، با تاکید بر ضرورت تغییر رویکردها برای توسعه متوازن وپایدار، استفاده از ظرفیت‌های جامعه محلی و همچنین توسعه گردشگری را دو اولویت مهم برای تحقق اقتصاد دریامحور اعلام کرد.

در این نشست که با حضور مقامات ملی و محلی برگزار شد، عبدالعلی‌زاده همچنین این استان را به عنوان «پیشانی اقتصاد دریایی ایران» معرفی کرد. وی در تشریح الزامات مهم تحقق توسعه و اقتصاد دریامحور اعلام کرد: توجه به جامعه محلی و توسعه گردشگری آسان و ارزان دو اولویت مهم در توسعه دریامحور است.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور با بیان اینکه مشارکت فعال جوامع محلی کلید موفقیت در این مسیر است، افزود: توسعه دریامحور نباید طرحی از بالا به پایین باشد. لازم است از ظرفیت‌های جوامع محلی به عنوان شرکای اصلی در این فرآیند استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد: توسعه گردشگری دسترس‌پذیر و ارزان یکی از مهم‌ترین فرصت‌های پیش روی هرمزگان است. همچنین، توسعه ناوگان گردشگری دریایی این استان گام ارزنده‌ای در مسیر تحقق اقتصاد و توسعه دریامحور است که می‌تواند به تسربع فرآیند دسترسی عموم مردم به دریا و افزایش فرصت‌های کسب‌وکار در این حوزه منجر شود.

الگوگیری از تجربه موفق هرمز

عبدالعلی‌زاده همچنین به تجربه موفق جزیره هرمز در جذب گردشگر اشاره کرد و افزود: این موفقیت با مشارکت مردمی و زیباسازی محیط محقق شده است و لازم است از این تجربه در سایر مناطق استان هم استفاده شده و از آن الگوگیری شود.

وی بر رفع موانع کلیدی زیرساختی، از جمله توسعه محورهای مواصلاتی و رفع گره‌های ترافیکی در غرب بندرعباس تاکید و این موارد مهم و ضروری را به عنوان پیش‌شرط رونق اقتصادی و جذب سرمایه‌گذار در این استان معرفی کرد.

عبدالعلی‌زاده عزم جدی مدیران استانی برای توسعه اقتصاد دریاپایه را مایه خشنودی و خرسندی اعلام کرد و گفت: برنامه‌های توسعه‌ای هرمزگان از حمایت کامل دولت برخوردار است. به گفته وی با همکاری و همدلی تمامی ذی‌نفعان استان هرمزگان، می‌توان امیدوار بود که این استان به الگویی موفق در زمینه توسعه پایدار و متوازن تبدیل شود.

منظومه حکمرانی و الگوی توسعه دریامحور

در این نشست همچنین، استاندار هرمزگان اعلام کرد: ایجاد فهم مشترک در حوزه اقتصاد دریامحور و الزامات توسعه‌ای آن، اولویت اهداف توسعه‌ای در این استان است.

محمد آشوری تازیانی، همچنین به تشریح  "منظومه حکمرانی" استان هرمزگان پرداخت و گفت: تصویب برنامه جامع توسعه دریاپایه استان در این راستا در دستور کار قرار گرفته است. ضمن آنکه معتقدیم یکی از الزامات مهم و ضروری برای ایجاد تحولی اساسی در منطقه، بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و تجربی جوامع محلی و مشارکت مردم در کنار توجه به استفاده از ظرفیت‌ مشاوران داخلی و خارجی است.

وی تاکید کرد: از دیگر ضرورت‌های مهم در این زمینه موضوع «تأمین مالی دولت با نقش‌آفرینی سازمان‌های توسعه‌گر» است. همچنین حضور مردم را به عنوان کلید برطرف شدن چالش‌های موجود در این زمینه می‌دانیم و معتقدیم لازم است برای حل چالش‌های موجود در حوزه تامین مالی، فضای امن سرمایه‌گذاری با فراخوان مشارکت مردمی ایجاد شود.

آشوری با بیان اینکه این سطح از مشارکت مردم در قالب تشکل‌های مردم نهاد نظیر اتاق بازرگانی، اصناف و تعاونی‌ها باید در تمام حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و توسعه‌ای نمود عینی داشته باشد، خاطرنشان کرد: گام اول برای موفقیت در این موضوع تقویت باور و اعتقاد مردم در حوزه ضرورت تحقق اقتصاد دریامحور و الزامات آن است تا با این رویکرد تحولی، جامعه محلی نیز با اعتماد به دولت و کنشگران اقدام به شکل‌گیری روابط متقابل کند.

وی با تاکید بر اینکه محصول این فرآیند، «توسعه»، خواهد بود، خاطرنشان کرد: ایجاد اعتماد و باور‌ پذیری در جامعه محلی یکی از ابتدای‌ترین الزامات توسعه دریامحور است.

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟