۱۴۰۳/۱۱/۲۴
انجمن مهندسی دریایی ایران آسیب‌شناسی کرد

الزامات برگزاری نمایشگاه‌های دریایی

انجمن مهندسی دریایی ایران، الزامات برگزاری نمایشگاه‌های دریایی در راستای اقتصاددریامحور را آسیب‌شناسی کرد.
الزامات برگزاری نمایشگاه‌های دریایی

  به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا، به نقل از روزنامه اقتصاد سرآمد، در نوشتار این انجمن آمده است:« توسعه دریا محور ایران به‌ عنوان یکی از ارکان اساسی توسعه اقتصادی و تجاری کشور، نیازمند بسترهایی است که زمینه تبادل دانش، فناوری و تجربیات را فراهم کند. نمایشگاه‌ها و رویدادهای هدفمند و تخصصی دریایی در این راستا نقشی حیاتی در ارتقای سطح علمی، صنعتی و راهبردی این صنعت ایفا می‌کنند.

در این نوشتار که به امضای روابط عمومی انجمن مهندسی دریایی ایران رسیده است آمده: مقایسه میان نمایشگاه‌ها و رویدادهای دریایی که توسط انجمن مهندسی دریایی ایران برگزار شده‌اند و نمایشگاه‌های پراکنده‌ای که امسال در تهران، بوشهر، بندرعباس و کیش برگزار گردید، نشان‌ دهنده تفاوت‌های چشمگیر در کیفیت، تأثیرگذاری و اهداف این رویدادها است. این مقایسه به‌وضوح بر لزوم تمرکز بر برگزاری یک رویداد و یا نمایشگاه هدفمند جامع و تخصصی توسط تنها انجمن علمی دریایی فعال کشور به‌جای رویدادهای پراکنده و غیرمتمرکز تأکید می‌کند.

 اهمیت رویدادها و نمایشگاه‌های متمرکز و تخصصی

نمایشگاه‌های تخصصی دریایی به‌عنوان بستری برای تعاملات علمی، صنعتی و راهبردی، نقشی اساسی در توسعه صنعت دریایی دارند. در این بخش، تفاوت‌های میان رویدادهای تخصصی انجمن مهندسی دریایی ایران و نمایشگاه‌های پراکنده امسال مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در رویدادهای تخصصی انجمن مهندسی دریایی ایران محورهای اصلی به ‌طور خاص بر محورهای راهبردی، سیاستگذاری، علمی، پژوهشی، صنعتی تمرکز داشتند که هدفشان منافع جامعه دریایی و توسعه دریا محور کشور بود. همچنین موضوعاتی چون توسعه زیرساخت‌ها، ساخت و تعمیر کشتی، خودکفایی در تأمین تجهیزات و سیاست‌گذاری‌های کلان دریایی در کانون توجه قرار داشتند. و حضور فعال متخصصان، دانشگاهیان، مدیران فنی، متولیان، سیاست ‌گذاران و شرکت‌های داخلی و خارجی موجب تبادل دانش فنی و ایجاد تعاملات سازنده می گردید.

در نمایشگاه‌های پراکنده امسال این رویدادها بیشتر بر انتفاع برگزارکنندگان و تجارت و کسب و کار نمایشگاهی متمرکز بودند. این رویدادها بیشتر ماهیت تجاری داشتند و تمرکز آنها بر مسائل تجاری مانند حمل ‌و نقل، شیلات و گردشگری دریایی بود و به نظر می رسید بیشتر جنبه بازاریابی و تجاری مرسوم و معمول داشتند. همچنین هدف اصلی این نمایشگاه‌ها معرفی شرکت‌ها، جذب سرمایه‌گذار و تبادل تجاری و گزارش عملکرد بود، در حالی‌که توجه کمتری به مباحث فنی نوین و راهبردی داشتند. دانشگاهیان و شرکت‌های فنی و مهندسی نیز به‌دلیل عدم محتوای تخصصی و جذابیت کمتر، تمایلی به مشارکت در این رویدادها نداشتند.

 ضعف‌های نمایشگاه‌های دریایی امسال

برگزاری نمایشگاه‌های پراکنده و غیرمتمرکز در سال جاری، چالش‌ها و ضعف‌های متعددی را به‌دنبال داشت که در ادامه می خوانید:

 نبود یک نهاد متولی تخصصی و هماهنگی ضعیف

عدم وجود یک نهاد متولی تخصصی مانند انجمن مهندسی دریایی ایران، منجر به کاهش کیفیت و تأثیرگذاری نمایشگاه‌ ها گردید. همچنین برگزاری نمایشگاه ‌ها در شهرهای مختلف مانند تهران، بوشهر، بندرعباس و کیش، سبب کاهش تمرکز و مشارکت فعالان صنعت دریایی گردید .این رویدادها بیشتر جنبه تبلیغاتی و بازاریابی سطحی داشتند و به‌عنوان بستری برای ارتقای دانش فنی و سیاست‌گذاری‌های کلان عمل نکردند.

کاهش جذابیت برای فعالان صنعت

بسیاری از شرکت‌های بزرگ دریایی و بین‌المللی به دلیل تجربه‌های ناموفق قبلی و عدم بازدهی مناسب از مشارکت در این نمایشگاه‌ها خودداری کردند. نبود فناوری‌های نوین و نوآوری‌های صنعتی در این نمایشگاه‌ها، باعث بی‌توجهی متخصصان به این رویدادها شد. همچنین نبود کارگاه‌های آموزشی، پنل‌های تخصصی و جلسات سیاست‌گذاری، جذابیت این نمایشگاه‌ها را کاهش داد.

 مدیریت نامناسب و تبلیغات ناکارآمد

 اطلاع‌رسانی ناکافی موجب شد بسیاری از فعالان صنعت از برگزاری نمایشگاه‌ها مطلع نشوند. برگزاری نمایشگاه‌های پراکنده در شهرهای مختلف مانند تهران که از مراکز اصلی صنعت دریایی دور هستند، و یا مراکزی که از جذابیت هایی مثل گردشگری و بازدید نیز بدور هستند، منجر به کاهش مشارکت فعالان صنعت دریایی گردید.

 نقش کلیدی انجمن مهندسی دریایی ایران در برگزاری رویدادهای موفق

انجمن مهندسی دریایی ایران با تجربه موفق در برگزاری رویدادهای تخصصی، می‌تواند نقشی محوری در احیای نمایشگاه‌های دریایی ایفا کند. در این رویدادها ترکیب متنوع برنامه ‌ها که شامل نمایشگاه، همایش علمی، نشست‌های تخصصی، کارگاه‌های آموزشی و بازدیدها بود تأثیرگذاری این رویدادها را افزایش می‌داد.مشارکت متخصصان، اساتید دانشگاه، مدیران کشتیرانی و کشتی‌سازی در این رویدادها موجب تبادل دانش فنی و ایجاد تعاملات سازنده گردید. همچنین این رویدادها تأثیر مستقیمی بر سیاست‌های حمایت از ساخت داخل و تعاملات بین‌المللی داشتند.در جمع بندی باید گفت نمایشگاه‌های پراکنده و غیرتخصصی که فاقد ارزش فنی و سیاست‌گذاری هستند نه ‌تنها کمکی به پیشرفت این صنعت نمی‌کنند، بلکه باعث هدر رفت منابع و کاهش انگیزه فعالان این حوزه خواهند شد. برای توسعه پایدار صنعت دریایی ایران لازم است، نمایشگاه‌ها و رویدادهای دریایی با رویکردی ملی، یکپارچه و تخصصی برگزار شوند. ایجاد ساختاری منسجم و پایدار برای نمایشگاه‌های دریایی کشور، جذب حمایت دولتی و مشارکت فعالان واقعی صنعت دریایی برای ارتقای کیفیت نمایشگاه‌ها به تحقق این هدف کمک می کنند. ترکیب نمایشگاه ‌ها با همایش ‌های علمی و سایر رویدادهای دریا محور نیز می‌ تواند تأثیرگذاری این رویدادها را به حداکثر برساند و صنعت دریایی ایران را به جایگاهی شایسته در سطح منطقه و جهان برساند. در این راستا تمرکز بر برگزاری یک نمایشگاه سالیانه جامع تحت هدایت انجمن مهندسی دریایی ایران ضروری است.

 

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟