۱۴۰۳/۱۰/۲۹
بررسی ماده 61 برنامه هفتم توسعه؛

آیا مشکل توسعه اقتصاد دریا با تغییر دبیرخانه شوراهای عالی محقق می شود؟؟

تشکیل شورایی جدید با اختیارات شورای عالی صنایع دریایی کشور اینبار با دبیری وزیر راه و شهرسازی به بهانه سیاستگذاری و مدیریت یکپارچه اقتصاد دریا.
آیا مشکل توسعه اقتصاد دریا با تغییر دبیرخانه شوراهای عالی محقق می شود؟؟

 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری گفتمان دریا، علیرغم اینکه سید ابراهیم رئیسی در دهمین جلسه شورای عالی صنایع دریایی کشور گفت: ((کلیه ساحات مرتبط با اقتصاد دریا ملزم و موظف هستند، کار خودشان را با قوت ادامه دهند و شورای عالی صنایع دریایی در این میان یک هماهنگ کننده است،و اهمیتی ندارد که دبیرخانه در کدام مجموعه مستقر است، کما اینکه قانون نیز در این زمینه به صورت واضح و روشن می باشد، و بهتر است به جای پرداختن به این طور مباحث به کار بپردازیم)) بنا بر اخبار واصله با پیگیری و لابی برخی اشخاص در مجلس، به بهانه سیاستگذاری و مدیریت یکپارچه «اقتصاد دریا» بندی به برنامه هفتم توسعه اضافه شده است.

ظاهرا در بخش اقتصاد دریامحور برنامه هفتم توسعه، برخی به دنبال تشکیل «شورای عالی دریایی کشور» با اختیارات و اعضایی مشابه، با «شورای عالی صنایع دریایی کشور» هستند.

نکته قابل توجهی که در تشکیل این شورای جدید وجود دارد، تغییر دبیری آن از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت راه و شهرسازی بوده، حتی رئیس جمهور نیز در دهمین جلسه شورای عالی صنایع دریایی با اشاره به قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی از ساختار فعلی حمایت نمود.

شایان ذکر است؛ به دلیل اینکه سازمان بنادر و دریانوردی از مجموعه های تابعه وزارت راه و شهرسازی می باشد، غالبا کلیه امور دریایی محوله به این وزارتخانه به سازمان مذکور واگذار می شود.

مسئله ای که دغدغه مندان و جامعه دریایی باید به آن توجه ویژه داشته باشند، متمرکز شدن قدرت تصمیم گیری، کارفرمایی، اجرایی و نظارت حوزه های دریایی در نقطه ای خاص می باشد.

در بخش اقتصاد دریامحور برنامه هفتم توسعه برای تشکیل «شورای عالی دریایی کشور» بندهای ذیل ذکر شده است:

1)  کلیه وظایف قانونی شورای عالی صنایع دریایی کشور و شورای عالی اقیانوس شناسی به شورای عالی دریایی کشور واگذار شود.

2) تصویب سند راهبردی و نقشه راه و برنامه عملیاتی پیشرفت اقتصاد دریامحور و ارائه آن به مراجع ذیربط در صورت لزوم.

3) ضابطه گذاری برای جلب منابع مالی و غیر مالی طرحهای زیرساختی و توسعه ای مناطق ساحلی و دریایی با ایجاد زیر ساختهای لازم نرم افزاری از قبیل تسهیلات حقوقی و قانونی و مشوق های اقتصادی با اهرمی سازی منابع دولتی.

4) تهیه، تدوین و تصویب طرحها و برنامه های پیشرفت اقتصاد دریامحور در بخشهای اساسی و اولیه اقتصاد دریامحور، شامل صنایع ساخت و تعمیر کشتی، حمل و نقل دریایی، فعالیتهای بندری انرژی های تجدیدپذیر، گردشگری، منابع زنده و غیر زنده.

5) تقویت و ارتقاء سطح دانش و مهارتهای تخصصی و توسعه منابع انسانی دستگاههای متولی اقتصاد دریا و توانمندسازی جوامع محلی و بومی از طریق بورسیه نمودن نیروهای مستعد در داخل کشور با اولویت جوامع محلی جهت تحصیل در رشته های تخصصی مرتبط با اقتصاد دریا.

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟