آمار مشارکت بخش خصوصی در بنادر کشور
به گزارش «گفتمان دریا»، علی اکبر صفایی، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، در نشست خبری هشتمین نمایشگاه حملونقل، لجستیک و صنایع وابسته، اعلام کرد: به زودی، ۳۴ تفاهمنامه بندری و دریایی به ارزش ۹۰ همت با حضور وزیر راه و شهرسازی منعقد خواهد شد.
صفایی با اشاره به عملکرد سرمایهگذاری بخش خصوصی در بنادر کشور اعلام کرد: ۲۸۰ پروژه عمرانی با ارزش ۱۲۲ همت در دست اجرا داریم و ۶۴ پروژه با مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی با اعتبار ۷۲ همت در دست اجرا قرار دارد.
وی افزود: سیاست های توسعه دریا محور در دولت چهاردهم به شکل جدی توسط رییس جمهور و معاون اول وی و وزیر راه و شهرسازی پیگیری می شود و تهیه طرح جامع توسعه مکران با محوریت توسعه سواحل در دست اقدام دارد که یک شورای ملی نیز برای آن تشکیل شده است.
صفایی با اشاره به عملکرد ۱۰ ماهه بندری و دریایی کشور اظهار کرد: در این مدت ۲ میلیون و ۲۲۵ هزار TEU عملیات کانتینری با رشد ۱۱ درصدی، نزدیک به ۱۷۲ میلیون تن عملیات تخلیه و بارگیری، و در بحث کالاهای غیر نفتی رشد ۳ درصدی و در حوزه ترانزیت ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تن عملکرد ترانزیت داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۷ درصد رشد داشته است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره اقدامات انجام شده در حوزه نوسازی تجهیزات بندری بیان کرد: ۴۸ فروند شناور در دست ساخت و ۱۲۵ دستگاه و شناور و تجهیزات بندری در دست تعمیر است و ۷۱ دستگاه تا کنون به بهره برداری رسیده است. همچنین ساخت ۳۶ دستگاه آغاز می شود و بیش از ۳۰ دستگاه به بهره برداری می رسد.
وی گفت: توسعه ناوگان دریایی کشور در دریای خزر رشد قابل توجهی داشته و ظرفیت ناوگان ما از نظر تناژ با ناوگان روسیه برابر است. در جنوب هم ظرفیت ناوگان بسیار مناسب است. در واقع با توجه به اینکه برخی از ناوگان ما با پرچم ایران تردد نمی کنند، با این حال ما جزو ۵ ناوگان بزرگ دنیا هستیم.
وی با اشاره به رونق حوزه کسب و کار دریایی و بندری گفت: علاقه مندان می توانند در ۳۲ رشته تخصصی بدون نیاز به مجوز سازمان بنادر و دریانوردی مجوز فعالیت دریافت کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص بندر بوموسی نیز گفت: در حال حاضر هفته ای دو شناور به بوموسی برقرار شده است و برای دریافت ۸ شناور در این مسیر درخواست اعلام شده است. از طرفی در بوموسی ترمینال مسافری بسیار مجهز و حوضچه مناسب و راه دسترسی از اسکله به ترمینال مسافری که نماد سنتی دارد را اجرا کردیم. همچنین برج کنترل دریایی طراحی و ساماندهی ویژه انجام شده است. به علاوه اقداماتی در حوزه مسکن در دست انجام است و سازمان برنامه و بودجه نیزبرنامه های کلانی برای توسعه جزیره بوموسی دارد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره موضوع تغییرات به وجود آمده در مرز آبی ایران و عراق گفت: به خاطر اینکه در اروند کنار بر اساس خط تالوگ جابجایی اتفاق افتاده و برای کشور بسیار اهمیت دارد، به همین خاطر لایروبی انجام نشده است. لذا برای خارج کردن مغروغه ها که در بخش مشترک وجود دارند نیازمند ورود دستگاه دیپلماسی هستیم که پیگیری ها از سوی آن در حال انجام است.
صفایی با توجه به ایجاد کریدورهای دیگری در منطقه توسط کشورهای همسایه گفت: آنچه کشور از بعد از انقلاب انجام داده، توسعه ظرفیت های ریلی، جاده ای و دریایی بوده است اما تحریم ها این شقوق که تابع مقررات بین المللی هستند را تحت تاثیر قرار می دهد با این حال ۳۷ درصد ترانزیت عبوری از بنادر شکل می گیرد و در ستاد ملی ترانزیت پیش بینی شده است که بتوانیم آمار ترانزیت را افزایش دهیم.
انتهای پیام/